-

Íme egy titkos módszer: ezt tedd a locsolóvízhez, hogy megduplázódjon a muskátlid!A muskátli az egyik legnépszerűbb virág, amelyből az emberek a legtöbbet vásárolják szerte az országban.

Egész nyáron virít és színpompás áradatával varázsolja el az udvarunkat, erkélyünket. Az időjárás szélsőséges változásai miatt azonban elég nehéz egész nyáron megóvni őt és elősegíteni a pompázó virágzását, de szerencsére erre is léteznek fillére házi módszerek.

Először is nézzünk meg néhány általános tudnivalót a muskátliról, amit sokan nem ismernek!


1. A kerti muskátli napi 6-8 órai napfényt igényel és laza, jó vízelvezetésű talajt. Meghálálja a rendszeres műtrágyázást is. Akkor öntözzük, ha már kissé száraz a táptalaj. Az elvirágzott részeket célszerű eltávolítani és a szárat visszavágni, mert így a növény energiáját új virágzat fejlesztésére fordítja majd. A kerti muskátli jól tűri a nyári hőséget is.

2. A borostyánlevelű vagy futó muskátli színpompás látványával gyönyörködtet csüngő kosarakban, ámpolnákban vagy a földön szétterülve. A kerti muskátlival ellentétben az árnyékosabb, hűvösebb helyeket kedveli.

3. Az illatos-levelű muskátlit változatos illatfajtájú leveleiért termesztik. Napi 6-8 órai napfényt igényel.

4. A nagyvirágú muskátli csodálatos virágai legjobban szűrt fényben és hűvösebb környezetben fejlődnek.


Lássuk azt a titkos locsolási módszert, amivel megduplázhatjuk a virágzását!

Öntözni szigorúan korán reggel, és este szabad, különben a felhevült tövek, hamar tönkremennek a hideg víz hatására. Ha lehet, mindig tartsunk az árnyékban egy nagyobb kancsó vizet, és ezzel öntözgessük a növényeinket. Így nem éri őket sokként a jéghideg víz.

Közvetlenül a tövéhez öntsük a vizet, hogy egyből fel tudja szívni. Mielőtt használnánk az öntöző vizet, előbb forraljuk fel, majd hűtsük le, így eltávolíthatjuk el belőle a fölösleges fluort. A legjobb, ha esővízzel tudjuk öntözni, áprilistól szeptemberig, kéthetente adunk hozzá egy kevés folyékony műtrágyát.

Ha kellőképp odafigyelünk rá, egészen biztosan meg fogja hálálni törődésünk ez a közkedvelt balkonnövény.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (1899) elgondolkodtató (122) érdekességek (1177) fejtörő (72) megható (274) megrázó (67) recept (433) viccek (134)

Translate