-

MOST KAPTUK A HÍRT! Módosítottak néhány szabályt a védettségi kártyával kapcsolatbanMódosították a védettségi igazolványok kiadásáról szóló szabályokat. Mutatjuk, hogyan hosszabbíthatjuk meg a lejártahoz közeli okmányunkat, illetve hogyan igényelhetünk újat a már lejárt igazolás helyett.

Ha 14 nap múlva lejár a koronavírus elleni védettséget bizonyító igazolványunk, vagy esetleg már le is járt, akkor bizonyos feltételek mellett újra megkaphatjuk az okmányt, amely számos szolgáltatás igénybevételére feljogosít. Az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.


Ez a feltétel


Az új védettségi igazolvány igényléséhez bizonyítanunk kell, hogy van még a szervezetünkben az új típusú koronavírus ellen termelődött antitestekből.

Ehhez el kell végeztetnünk egy laboratóriumi ellenanyag-vizsgálatot az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, Magyarországon működő egészségügyi szolgáltatók egyikénél.


Mi lesz az új érvényességi idő?

Amennyiben valóban igazolni tudjuk, hogy van még a szervezetünkben a COVID-19-betegséget megelőző antitest, akkor újabb 4 hónapra megkapjuk a védettségi igazolványt, az ezzel járó összes jogosultsággal együtt.

A rendelet szerint az érvényességi dátum az ellenanyag jelenlétét kimutató vizsgálat dátumát követő negyedik hónap azonos napja, ha pedig abban a hónapban nincs olyan nap, akkor az adott hónap utolsó napja.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (1899) elgondolkodtató (122) érdekességek (1177) fejtörő (72) megható (274) megrázó (67) recept (435) viccek (134)

Translate