-

Nincs klíma a kocsiban? Ezzel a trükkel a te autódban is hűvös lesz!A nagy kánikulában bizony alig várjuk, hogy beüljünk az autóba, és beindítsuk a klímát. Azonban ez nagyon veszélyes lehet, hiszen a kültéri, és beltéri nagy hőmérsékletkülönbség következtében számos betegség kialakulásával kell számolnunk.

Nem csak a nagy hőmérsékletkülönbség lehet probléma, hanem az is, hogy elfelejtjük rendszeresen tisztítani a klímát. Így könnyen bejutnak a pollenek, és a különböző allergének az autóba.

Az alábbiakban néhány olyan praktikát osztunk meg, melyek segítségével hűvösebb lesz utastérben, anélkül, hogy használnánk a klímát.

– keressünk árnyékos parkolót, olyat, ahová 12 után már nem süt oda a nap. Ideális lehet a fedett parkoló, vagy parkolóház is, itt ugyanis nem tud átmelegedni az autó.

– takarjuk le a szélvédőt direkt erre a célra gyártott szélvédő árnyékolóval. Ez majd megakadályozza, hogy a kormány, és az ülések nagyon felforrósodjanak. Ajánlott nyáron világosabb üléshuzatra cserélni a fekete vagy sötét színűeket.

– ha hosszú útra indulunk, és az autó felforrósodott, akkor ajánlott indulás előtt kinyitni az összes ajtót egy rövid időre, és huzatot csinálni

– ha nem vagyunk érzékenyek a huzatra, és hátul nem ül senki, akkor menet közben a hátsó két ablakot tekerjük le kissé, így kellemes légkör lesz az autóban

– helyezzünk a nyakunkra egy nedves törölközőt, a taxisok is így szokták elviselni a szörnyű kánikulát

- a hátsó ablakokra hosszabb utazás alkalmával mindenképp helyezzünk napellenzőt, és gondoskodjunk a folyadékbevitelről

-ha házi kedvencünk is velünk utazik, mindenképp adjunk neki is vizet többször az út folyamán, és soha ne hagyjuk a parkolóban bezárt ablakok mellett egyedül

- ha van rá lehetőségünk locsoljuk le az autót, így ugyanis hamar le tudjuk hűteni a karosszériát, és a belső teret is

Népszerűek

Címkék

aktuális (2184) elgondolkodtató (142) érdekességek (1231) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (449) viccek (141)

Translate