-

6 titkos módszer, amitől a növényeid őrült módra nőnek majd, a termés pedig tökéletes lesz!Ha csak egy kis kertünk is van legalább, próbáljunk meg benne minél több fajta zöldséget, és gyümölcsöt termelni. Egy kis konyhakert elegendő ahhoz, hogy többé ne kelljen a nagy áruházak polcairól vásárolnunk a vegyszerezett élelmiszereket.

A kert lehet hobbi, kikapcsolódás, de remek feltöltődési lehetőség is. Azonkívül, hogy mi magunk termelhetjük meg az egészséges zöldségeinket és gyümölcseinket, a kerti munka közben még a stressztől is megszabadulhatunk.

Nézzük, mit kell tennünk annak érdekében, hogy szépen termő kertünk legyen.

Egy pár hasznos tanácsot mutatunk!

1.A paradicsom ültetésekor minden tőhöz tegyünk 2-3 kicsi friss halat. Ezektől tápanyagokban gazdag lesz a föld, és nagyon szépen fognak fejlődni a paradicsomjaink.

2.Az uborkamagot ültessük tojáshéjjal együtt. Ez ugyanis nagyon sok tápanyagot tartalmaz, és így elősegíti az uborka fejlődését.

3.A fűrészkorpa elnyeli a talajban levő nitrogént. Erre csak télen van szükségünk, nyárára távolítsuk el a forgácsot.

4.A krumplit mustármaggal együtt ültessük. Mikor kicsírázik a krumpli, ne szedjük ki a mustárt, hagyjuk ott a földen, hiszen nagyon jó tápanyag a krumpli számára.

5.A rózsa, az azálea, és az akác tövéhez tegyünk banánhéjat. A növények sokkal jobban fognak virágozni, és egészségesebbek lesznek.

6.A hagyma egészségesebb lesz, ha a élesztős vízzel öntözzük. 10 liter vízhez adjunk 100 gramm élesztőt, és ezzel locsoljuk meg 2 hetente.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2294) elgondolkodtató (154) érdekességek (1243) fejtörő (74) megható (281) megrázó (68) recept (462) viccek (179)

Translate