-

A kocsiban felejtette az ikreket és elment dolgozni. 8 óra elteltével holtan találta meg mindkettőt…Tombol a nyár és a világ számos részén küzdenek az emberek a már-már elviselhetetlen hőhullámokkal. Ebben az időszakban kifejezetten fontos észben tartani, hogy milyen veszélyeket rejt magában a magas hőmérséklet.

Minden évben több tucat gyermek haláleset történik abból kifolyólag, hogy a tehetetlen kicsiket légkondicionálatlan autókban hagynak magukra gondatlan felnőttek. A legszörnyűbb az egészben, hogy ezeket a tragikus haláleseteket könnyedén meg lehetne előzni.

A legutóbb közismertté vált eset talán mind közül az egyik leginkább szívet tépő.

A 39 éves Juan Rodriguez, egy rokkant iraki veterán, aki szociális munkásként dolgozik egy veteránok számára fenntartott hajléktalan szállóban. Juan-t mindenki elkötelezett édesapaként ismeri, aki rajongásig szereti öt gyermekét.

Azonban július 26-án minden megváltozott.

Juan reggel 8-kor indult el otthonról 3 legfiatalabb gyermekével, akik közül 4 évesét kitette az óvodában majd ikreit, Luna-t és Phoenix-t is el kellett volna vinnie egy másik helyre egy bölcsődébe, mielőtt a munkahelye felé veszi az irányt.

Ehelyett sajnos azonnal a munkahelyére ment, ahol ledolgozva 8 órát, az autóhoz visszatérve szörnyű dolgot tapasztalt. Egy éves iker babáit ezen teljes időtartam alatt az autóban hagyta.

Luna és Phoenix is halottak voltak, amikor benyitott az autóba. Odabenn 42°C volt, a kicsik szája pedig habzott.

“A kicsikéim halottak! Megöltem a gyerekeimet!” – kiáltotta Juan.

Juan azonnal sokkos állapotba került és elmondta a rendőrségnek, hogy az egész egy szörnyű baleset eredménye volt.

“Leblokkoltam! Azt hittem, hogy kitettem őket a bölcsiben, mielőtt munkába mentem.” – mondta Juan.

Az autó ablakai lesötétítettek, így gyakorlatilag lehetetlen volt, hogy bárki más rájuk találjon, aki esetleg arra járt.

Juan-t két rendbeli gondatlan emberöléssel vádolták meg. Története az egész közösséget ledöbbentette, hiszen mind tisztességes édesapaként ismerik őt.

“Soha nem ártana a gyermekeinek. Nagyon szerető édesapa…őrületes, ami történt. Egy szülő legrosszabb rémálma.” – jegyezte meg az egyik szomszéd.


Juan jelenleg házi őrizetben van.

“Ügyfelem vigasztalhatatlan. Mély gyászban van, én magam pedig aggódom a mentális egészsége miatt.” – állt ki Juan mellett védőügyvédje.

Egy újabb tragikus emlékeztető, hogy a szülőknek minden pillanatban észben kell tartaniuk, hogy az extrém hőmérsékleti viszonyok mellett fokozottan figyeljenek gyermekeik egészségére.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2433) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate