-

“Az elhízott várandós nők problémát jelentenek” – Állt a kórház egyik bejegyzésében, ami sokkolta a felhasználókatAmikor egy nő teherbe esik, egy bizonyos idő után kívánós lesz, és olyan ételeket is megkíván, amit korábban egyáltalán nem evett meg. Sőt kimondottan utált. A várandósság a feje tetejére tudja állítani mind a hormonháztartást, mind a szervezetet. Van, aki szerint ebben az időszakban is oda kell figyelni az étkezésre, ás nem lehet csak úgy hűbelebalázs módjára enni. Ez azért fontos, mert ilyenkor nem kívánatos kilók is felszaladhatnak. Vannak olyan nők, akik hajlamosabbak a hízásra várandósság alatt, és akadnak olyanok is, akiken csak egy picit alakult át a teste. Ez változó, amivel nem igen lehet mit kezdeni, viszont egy kis odafigyeléssel kordában tartható, még terhesség alatt is.

Egy kórház alkalmazottai nemrég egy különleges posztot tettek közzé, melyben a túlságosan is meghízott terhes nőkről írtak. A bejegyzés sok vitát váltott ki és sokan ki is borultak az egészségügyi alkalmazottak hozzáállásán.

Értesülések szerint a meghízott várandós nők problémát jelentenek az egészségügyi személyzet számára. Erről egy lengyel kórház hivatalos Facebook oldalán írtak, ami miatt többen kiborultak.

A kórházi dolgozók tudhatnák, hogy bizonyos szavakat, mondatokat nem célszerű kimondani, mert abból komoly konfliktusok alakulhatnak ki. Ilyen lett sajnos a mostani eset is, mikor az oleśnicai Poviat kórház orvosai és ápolói kinyilvánították saját gondolataikat a terhesség alatt felszedett kilókról.

A egészségügyi alkalmazottak úgy határoztak, hogy megosztják saját gondolataikat, tapasztalataikat a terhesség időszakáról. Bejegyzésükben kijelentették, hogy a babát váró nőknek korlátozniuk kellene az elfogyasztott ételek mennyiségét. Nemcsak az egészségük miatt kellene erre odafigyelni, de az orvosok és ápolók munkájának megkönnyítése miatt is.

A bejegyzésben a következő állt:

“Ő itt Ewa. Ewa a mi neonatológusunk. Pocakjában Brajanusz cseperedik (Igen, nem tudta eldönteni, hogy Brajannak vagy Janusznak hívja a kicsit, ezért ideiglenesen összeolvasztotta a neveket.) Ewa már a 30. hétben jár, de még mindig úgy néz ki, mintha nem is lenne terhes. Légy olyan, mint Ewa és ne kettő helyett egyél, hanem annyit, amennyi jólesik. Ezzel nemcsak magadnak könnyíted meg az életet, hanem nekünk is.”

A bejegyzés alá azonnal özönleni kezdtek a kommentek. Az emberek teljesen felháborodtak az orvosok és a szülésznők hozzáállásán, mivel nekik nem kioktatni és rosszindulatú megjegyzésekkel kellene illetniük a betegeiket, hanem jó tanácsokkal kellene őket ellátniuk. Az elhízás nem választás kérdése, ahogy a bőrproblémák, hajhullás, vagy bármilyen más probléma kialakulása sem, ami tökéletlenné tesz.

A poszt alá több, mint 6200 hozzászólás érkezett. Gyakorlatilag egy emberként kritizálták az összes alkalmazottat a viselkedésük miatt.

“Megmagyarázná nekem valaki, hogy a beteg embereket utáló emberek miért is mennek orvosnak?”

“Ilyen gonosz bejegyzést már rég nem láttam. A poszt írója, mélységesen elgondolkodhat azon mit írt.”

Azt gondolnánk, hogy az oleśnicai kórház alkalmazottai magukba szálltak és bocsánatot kértek az érintettektől, ám nem ez történt. Nem sokkal később újabb bejegyzés látott napvilágot, ahol a szerzős felfedte kilétét. A hölgy Gizela Jagielska néven mutatkozott be a felhasználóknak. A nő bejelentette, hogy a kórház alkalmazottai hamarosan blogbejegyzés sorozatot fognak indítani a Facebookon az elhízás következményeiről és veszélyeiről.

A botrány elfedésére tett kísérletek ezzel viszont sikertelennek bizonyultak. Az internetezők gyorsan megnézték, van-e ilyen névvel felhasználói fiók. Úgy gondolják, hogy a nőgyógyászat és a szülészet orvosának komoly következményekkel kell számolnia az eset miatt a magán-, és a szakmai életében egyaránt.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2428) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate