-

„Azt mondta az orvos, válasszak: a lábamat vagy a babámat akarom megtartani” Nem bánom, hogy így döntöttem!Egy állapotos kismama legrosszabb rémálma vált valóra.

Borzalmas választás elé állították az orvosok a 32 éves nőt: döntse el, hogy a lábát akarja megtartani, vagy a kisbabáját.

Becky Turner egy olyan betegséggel született, amely miatt nem fejlődött rendesen a gerince és a gerincvelője, így egy „rés” keletkezett a gerincén. Emiatt folyamatosan gyógyszert kell szednie, ám a terhessége miatt nem tudta bevenni.

Emiatt elkapott egy durva fertőzést, és ezért kellett választania a babája és a lába között.

„Könnyű volt a döntés. Igazából megkönnyebbültem. Már régóta készültem arra, hogy egyszer ez bekövetkezik. És úgy voltam vele, inkább a babám legyen biztonságban és a terhesség alatt essek át az amputáción, mint hogy ott kelljen hagynom alig pár hetesen” – mesélte a fiatal nő.

Végül amputálták a lábát, a terhesség további részével pedig nem voltak gondok. A lába lassan gyógyult, így az első pár hétben nehézkesebb volt a gyermek gondozása.

„A férjemnek fizetés nélküli szabadságra kellett jönnie, hogy gondoskodni tudjon rólunk. Depressziós lettem. Úgy éreztem, nem vagyok jó anya. Akkor tanultam, hogyan kell kerekesszékben mozogni és zavart, hogy nem tudom megcsinálni a feladataimat”.

Végül 5 hónappal a kis Caitlyn születése után minden normalizálódott és az anyuka először vitte el a kislányát sétálni.

„Lehet, hogy a döntésem megváltoztatta a teljes életemet, de nem hozhattam volna jobb döntést.”

Népszerűek

Címkék

aktuális (2525) elgondolkodtató (161) érdekességek (1256) fejtörő (74) megható (284) megrázó (69) recept (466) viccek (308)

Translate