-

FRISS: Ma már új maszkviselési szabályok jönnekMa újabb részletszabályok jönnek a maszkviselési kötelezettségről azok után, hogy szombat óta az általános kötelezettséget eltörölte a kormány - hangzott el a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs 4. ülését követő sajtótájékoztatón.

Érdemi dolgokról tudtunk döntést hozni, amiket vagy felterjesztünk a kormánynak, vagy meg is jelennek a közlönyben - kezdte Novák Katalin. Minden ülésen, így most is a járványügyről hallgattunk meg egy tájékoztatást. Mivel Magyarország elérte az 5,5 millió első oltottat, ezért a járványügyi korlátozások jelentős részét megszüntettük - emlékeztetett. Ennek köszönhetően szinte már sehol sem kötelező a maszk - emelte ki. A múlt heti döntések szerint az egészségügyi és szociális intézményekre vonatkozó maszkhasználati szabályokat a felelős miniszter határozza majd meg.

A napokban várhatóan meg is jelennek az ezzel kapcsolatos szabályok. Ezek lényege, hogy főszabály szerint a látogatóknak az egészségügyi intézményekben kötelező a maszk viselése, a szociális intézményekben pedig a védettnek nem minősülő személyeknek kell majd maszkot hordaniuk

- részletezte.

"Az ott dolgozóknak, ahol találkoznak látogatókkal, kell hordani maszkot, de a munkavégzés területén, például a pihenő helyiségekben nem kell maszkot használni" - tette hozzá.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2433) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate