-

Újra összeült az Operatív Törzs, új döntéseket jelentettek be, ami minden magyart érintA Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs ülését követően osztották meg, hogy bővülnek az Erzsébet-táborok, pluszforrást kap a hazai gyermekpszichiátriai ellátás, valamint több könnyítés is lesz a hazai turisztikai szektorban.

Új bölcsődei helyek létrehozásáról szóló pályázat kiírásáról döntött az Operatív Törzs – közölte Novák. Közel kétmilliárd forint áll rendelkezésre új bölcsődék létrehozására, melyre szeptember 15-ig lehet benyújtani a pályázatokat. Alternatív bölcsődei formák létrehozását szeretné elérni a most kiírt pályázat.

Az Erzsébet-táborok kapcsán az a döntés született, hogy tovább bővítik a kapacitásokat, így Csillebércen és Galyatetőn is lesz Erzsébet-tábor. Novák közölte, hogy a felújításhoz szükséges forrásokat biztosítja a kormány, így további kétezer férőhellyel bővülnek az Erzsébet-táborok – tette hozzá.

Sajnos nemcsak fizikai, hanem pszichésen is megviselt minket a járvány, és ez nagy megterhelést jelentett a gyerekeknek és a szülőknek – mondta a miniszter. Ezért az a döntés született, hogy a gyermekpszichiátriai ellátást 1,2 milliárd forinttal segítik a Szent János kórházban, így a körülmények és a kapacitások is javulni fognak abban az intézményben.

Novák azt is bejelentette, hogy megköszönik a munkáját azon egyetemistáknak, akik részt vettek a védekezésben, ezért 9000 egyetemista ingyenes belépőt kap az Efottra. A kormány elé terjesztik, hogy minél több forrás jusson ahhoz, hogy komoly és könnyűzenei koncerteket tarthassanak vidéki településeknek. Novák Katalin arról is beszélt, hogy a falusi étkezési helyeken lévő szabályokat felülvizsgálták, és lehet melegkonyhákat üzemeltetni.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője arról beszélt, hogy 2010-2019 között minden évben rekordot döntött a turizmus: 2020-ban a turizmust térdre kényszerítette a járvány, és ezt a szektort segítette elsőként a kormány – közölte. 60 ezer szoba épült és újult meg a mögöttünk hagyott időszakban, mivel a válságra nem a megszorítás a megoldás. Guller közölte, hogy a kormány több mint 2 milliárd eurót költött a turizmus fejlesztésére.

A turizmusban dolgozók egy része más területen vállalt munkát, ezért állt elő a mostani munkaerőhiány – közölte Guller. Novák Katalin kérdésre azt mondta, hogy minden itthon elérhető védőoltás megvéd a súlyos megbetegedések ellen. A járványügyi szakemberek is óvatosan jósolnak, szerinte minden eshetőségre felkészült a kormány.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (1873) elgondolkodtató (122) érdekességek (1164) fejtörő (72) megható (273) megrázó (67) recept (426) viccek (134)

Translate