“Atyaég!” Kiabált a busz végében a nő. Minden utas hátrarohant, a látványtól ledermedtek!Reggel, fénytelenség, eső, munkába igyekvő tömeg, szőke negyvenes a busz végében. Ajtócsapódás, motorzúgás aztán ordítás: Atyaég, atyaég! Az utasok egy emberként rohantak hátra, de mind megtorpantak.

A szőke, lófarkas nő tovább hangoskodott és hadonászott. Dobhártyaszaggató hangon tárgyalt a telefonján. Megrémült, ordított, mosolygott, ordított, elképedt, ordított.

Pár perc alatt bele láttak utastársai az egész életébe. Volt itt szó visszaküldött ajándékról(ennek szólt az atyaég!), fekete pont miatt aggódó kisfiúról és még vagy ezer keserű pillanatról.

Aztán leszállt a végállomáson de továbbra is hatalmas kézmozdulatokkal, méltatlankodva hangoskodott kedves ismerősével a telefonon.

Aztán körülnézett, és rájött tucatnyian hosszú percek óta tudnak róla mindent.

Harsogó telefonálásával az összes tulajdonsága lelepleződött. Nem titkolhatja már ezek előtt a vadidegenek előtt, milyen is valójában.

Megrázta a fejét, copfja repkedett, végigmérte utastársait és úgy tűnt, kicsit szégyenkezve táskája mélyére süllyesztette a mobilját…És ekkor kisütött a nap!

Share:
loading...
 

Népszerűek

Címkék

aktuális (1048) elgondolkodtató (31) érdekességek (1020) fejtörő (63) megható (263) megrázó (67) recept (388) viccek (126)