Bőrviszketéssel kezdődik, majd így folytatódik a súlyos betegségA viszketés egy olyan jelenség, amelynek számtalan oka lehet. Ezek közül a különféle rovarcsípések helyének viszketése a legegyértelműbb, azonban, ha különösebb külső behatás nélkül jelentkezik az inger, legtöbbször tanácstalanok vagyunk.

A következőkben arról lesz szó, hogy milyen egészségügyi problémák állhatnak a hosszabb ideje fennálló viszketések mögött.


1 – Allergia és dermatitisz


Az allergia típusától függően a viszketés jelentkezhet az allergénnel való bőrkontaktus, egy rovar csípése, egyes élelmiszerek, gyógyszerek elfogyasztása után. Az atópiás dermatitisz egy olyan veleszületett bőrbetegség, amelynek megjelenését különféle külső környezeti tényezők befolyásolják és a tünetek között az intenzív viszketés is szerepel.


2 – Pajzsmirigy rendellenességek


Leggyakrabban túlműködésről vagy alulműködésről van szó, amelynek során a pajzsmirigy hormontermelésében egyensúlyzavar lép fel. Az alulműködő pajzsmirigy esetében jelentkezhet bőrszárazság, kivörösödés és viszketés is.


3 – Májproblémák


Ha azt veszed észre, hogy hirtelen viszketni kezd a bőröd, az májproblémára is gyanút adhat. Ha a máj nem képes megfelelően ellátni a funkcióját, akkor erős viszketés is felléphet, amelyet nehéz kontrollálni.


4 – Vese funkciózavar


Amikor a vesék nem működnek jól, akkor nem képesek megfelelően eltávolítani a salakanyagokat és a méreganyagokat a szervezetből, amelyek felhalmozódnak és többek között viszketést is okoznak.


5 – Menopauza


A menopauza alatt a női szervezet számtalan fizikai változáson megy keresztül, amelyekért a megváltozott hormontermelés a felelős. Sokan tapasztalnak bőrpírt, bőrszárazságot és viszketést is.


6 – Terhesség


Hallottál már valaha arról, hogy a terhesség bőrviszketést is kiválthat? Így igaz. Ezzel a tünettel jelezhet a szervezet, hogy több vizet kellene fogyasztani.


7 – Cukorbetegség


Amikor a cukorbetegség a bőrre is hatással van, az azt jelenti, hogy a vérben a cukor szintje túlzottan magas. Ilyenkor testszerte tapasztalható viszketés, és gombás fertőzés is kialakulhat, amely a hüvelyt is érintheti.


Forrás

Share:

Népszerűek

Címkék

aktuális (935) elgondolkodtató (17) érdekességek (973) fejtörő (61) megható (257) megrázó (66) recept (384) viccek (124)