Borzalmas gázolás Szolnokon: az egész internet vitázik, hogy ki volt a hibás - videó!Csak erős idegzetűek tekintsék meg, és írjátok meg, szerintetek mi történhetett, kinek volt igaza?

Megrázó videót tett közzé a rendőrség a múlt vasárnap történt szolnoki gyalogosgázolásról.

A felvétel annyira rémisztő, hogy tényleg csak az erős idegzettel rendelkező olvasóink nézzék meg!

A baleset a Széchenyi körút párhuzamos közlekedésre alkalmas útszakaszán lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történt.

A rendőrség beszámolója szerint azért következett be a baleset, mert az idős járókelő nem nézett szét rendesen mielőtt lelépett a zebrára, és az autót vezető nyugdíjas sem lassított, amikor odaért.

A több métert repülő gyalogos nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A rendőrség figyelmeztetése szerint elkerülhető lehetett volna a baleset, ha:

A gyalogos a kijelölt gyalogos-átkelőhelyre történő lelépése előtt mindkét irányba körültekint, továbbá a járművezetővel a szemkontaktust felvéve meggyőződik az átkelés veszélytelenségéről;

Illetve a járművezető olyan sebességgel közelíti meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet, hogy ha gyalogost lát, biztonságosan meg tudjon állni

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azt kéri, hogy a családtagok figyelmeztessék a nagyszülőket, idős rokonokat:

Hogy ugyan az időskor velejárója a látás- és hallásromlás, és a reflexek csökkenése, azonban ezeket fel is kell ismerni, és a közlekedés során ezt figyelembe kell venni!

Emellett az időjárási körülmények és forgalmi viszonyok felmérése is helyet kell, hogy kapjanak a mérlegelés során. 

Felhívják továbbá a családtagok figyelmét, hogy őszintén és előítéletmentesen mondják el véleményüket a biztonságos közlekedésről az idős hozzátartozóiknak.

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1510) elgondolkodtató (94) érdekességek (1100) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (402) viccek (132)