-

Ha neked is ilyen a szemhéjad, nagy bajban vagy!Az idő múlásával, ha nem vigyázunk, és nem ellensúlyozzuk a negatív, stresszes dolgokat, történéseket, lassan eltűnik szemünkből a csillogás, és megfáradt, kiábrándult tekintet fog visszabámulni a tükörből.

Ebből a cikkből az fog kiderülni, hogy miként szabadulhatunk meg a szemünkben megmutatkozó napi stressztől, kimerültségtől, ráncoktól, hogy az elszíneződések milyen betegség kezdetére, jelenlétére utalhatnak.

Az apró, de egyre mélyülő ráncok leggyakrabban a kialvatlanság miatt alakulnak ki.

A szem körüli bőr sokkal vékonyabb, mint az arc többi részén, a hajszálerek is kisebbek itt, így a vérkeringés nehézkesebb, ami miatt kevesebb tápanyag jut el a sejtekhez, így gyorsabban megmutatkozhatnak a problémák a szemeink környékén.

Olykor sötétebb árnyalatúvá válnak, mivel a hemoglobin “oxidációnak indul” ezen a része. Ha egy hétig folyamatosan eleget alszunk, kipihenten ébredünk, és mégsem múlnak ezek ezek a foltok, akkor ez annak tudható be, hogy valami egyensúly felbomlott a szervezetben, például az emésztés, a máj, a vesék, vagy a szív területén.


A szem környéki terület elszíneződése elárulhatja, hogy milyen problémákkal küzdünk:


szürkés foltok: vérszegénység, stressz, kimerültség, nőgyógyászati gondok 

feketés foltok: a vastagbél nem megfelelő működése

lilás foltok: szív- és keringési problémák

kékes foltok: keringési és légzési gondok

vöröses foltok: magas vérnyomás

barnás foltok: májbetegség, a folyadék félgyűlése a szervezetben.

táskák a szem környékén: vesebetegség.


Most következzen két természetes gyógymód, amelyek segítenek megszabadulni a szem körüli ráncoktól, elszíneződésektől:

A kecsketejes, vagy nyers burgonyaleves borogatás segít. Két vattakorongot nedvesítsünk be, tegyük a hűtőbe 15 percre, hogy lehűljenek, majd tegyük 10 percre a szemek környékére.

Este és reggel masszírozzuk be szemeink környékét mandulaolajjal, de a kókuszolaj és a nyers avokádó is jót tesz. Egy hét múlva már az eredmények láthatóak lesznek.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (1899) elgondolkodtató (122) érdekességek (1177) fejtörő (72) megható (274) megrázó (67) recept (433) viccek (134)

Translate