Ha neked is ilyen a szemhéjad, nagy bajban vagy!Az idő múlásával, ha nem vigyázunk, és nem ellensúlyozzuk a negatív, stresszes dolgokat, történéseket, lassan eltűnik szemünkből a csillogás, és megfáradt, kiábrándult tekintet fog visszabámulni a tükörből.

Ebből a cikkből az fog kiderülni, hogy miként szabadulhatunk meg a szemünkben megmutatkozó napi stressztől, kimerültségtől, ráncoktól, hogy az elszíneződések milyen betegség kezdetére, jelenlétére utalhatnak.

Az apró, de egyre mélyülő ráncok leggyakrabban a kialvatlanság miatt alakulnak ki.

A szem körüli bőr sokkal vékonyabb, mint az arc többi részén, a hajszálerek is kisebbek itt, így a vérkeringés nehézkesebb, ami miatt kevesebb tápanyag jut el a sejtekhez, így gyorsabban megmutatkozhatnak a problémák a szemeink környékén.

Olykor sötétebb árnyalatúvá válnak, mivel a hemoglobin “oxidációnak indul” ezen a része. Ha egy hétig folyamatosan eleget alszunk, kipihenten ébredünk, és mégsem múlnak ezek ezek a foltok, akkor ez annak tudható be, hogy valami egyensúly felbomlott a szervezetben, például az emésztés, a máj, a vesék, vagy a szív területén.


A szem környéki terület elszíneződése elárulhatja, hogy milyen problémákkal küzdünk:


szürkés foltok: vérszegénység, stressz, kimerültség, nőgyógyászati gondok 

feketés foltok: a vastagbél nem megfelelő működése

lilás foltok: szív- és keringési problémák

kékes foltok: keringési és légzési gondok

vöröses foltok: magas vérnyomás

barnás foltok: májbetegség, a folyadék félgyűlése a szervezetben.

táskák a szem környékén: vesebetegség.


Most következzen két természetes gyógymód, amelyek segítenek megszabadulni a szem körüli ráncoktól, elszíneződésektől:

A kecsketejes, vagy nyers burgonyaleves borogatás segít. Két vattakorongot nedvesítsünk be, tegyük a hűtőbe 15 percre, hogy lehűljenek, majd tegyük 10 percre a szemek környékére.

Este és reggel masszírozzuk be szemeink környékét mandulaolajjal, de a kókuszolaj és a nyers avokádó is jót tesz. Egy hét múlva már az eredmények láthatóak lesznek.


Forrás

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1599) elgondolkodtató (101) érdekességek (1103) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (405) viccek (133)