-

Fontos bejelentést tett Gulyás Gergely – Ilyen változások lépnek életbe hamarosan!Vége a nyári szünetnek a politikában is, visszatér a kormányinfó. Augusztus 21. után először tartanak részletes tájékoztatót, a megszokottól eltérő időpontban, most szerdán ismerteti a kormánydöntéseket Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra.

Kedden a Kormányzati Tájékoztatási Központ bejelentette, hogy a kormány kezdeményezi a járvány miatti veszélyhelyzet meghosszabbítását az Országgyűlésnél. Emellett a napokban bejelentették a hitelmoratórium meghosszabbítását és azt is, hogy június végéig meghosszabbítják a Diákhitel Plusz lehetőségét.


A legfontosabbak:


- Január 1-ig szeretné a kormány meghosszabbíttatni a veszélyhelyzetet

- mindenki oltassa be magát

- Különbség van oltottak és oltatlanok között, szóba került, hogy a munkáltatók kötelezhessék dolgozóikat az oltásra.

- Uniós előfinanszírozásra és régi hitelek kiváltásra kell a tegnap kibocsátott rekordmennyiségű álamkötvényből beérkező pénz

- Jelenleg általánosságban tilos hatodik osztály alatt online oktatásra átállni, de van jogi lehetőség egy-egy iskolánál változtatni ezen, ha szükséges.


A Kormányinfón elhangzott:


Gulyás Gergely elmondta, azért egy nappal korábban volt a kormányülés, mert a miniszterelnök Szlovéniában van, este pedig a kormánypártok frakcióülése kezdődik.

A tegnapi kormányülésen a járványügyi helyzetet értékelték. A negyedik és az ezt követő hullámok el fognak térni az előző három hullámtól, mert az oltás védettséget ad, aki be van oltva, annak a védettsége sokszorosára nő. A harmadik oltást a 60 év felettieknek kifejezetten ajánlják, 4 hónap után ajánlott, 6 hónap után kifejezetten ajánlott. A kormány nem kívánja a lezárások politikáját folytatni.

Négyszázezer idős van, aki nem oltatta be magát, pedig minden rendelkezésre álló adat azt mutatja, hogy az élet elvesztésének kockázata sokkal magasabb az oltatlanoknál. aki nem oltatja be magát, veszélyt vállal.

Gulyás Gergely ezután ismertette a friss járványügyi adatokat. hozzátéve, hogy a listán vannak olyanok is, akik nem a koronavírus miatt haltak meg, de a halál pillanatában fertőzöttek voltak.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2428) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate