-

RENDKÍVÜLI! Az 5 év felettiek is megkaphatják: Még a negyedik hullám előtt olthatják a 12 év alattiakat!Az 5 év felettiek is megkaphatják: Még a negyedik hullám előtt olthatják a 12 év alattiakat

A Pfizer még július végén kérte az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságtól vakcinájuk sürgősségi engedélyeztetését az 5-11 éves korosztályban. Augusztustól Izraelben elkezdték oltani az 5 év feletti krónikus beteg gyerekeket. Szlovákiában csütörtöktől olthatóak az egészséges 12 év alattiak. Még a negyedik hullám előtt lehetséges, hogy hazánkban is lesz a kicsiknek szánt Junior vakcina.

Nemcsak a Pfizer, a Moderna és a Sinopharm is teszteli a 12 év alattiakon a koronavírus elleni oltóanyaguk hatékonyságát és biztonságát, harmadakkora dózissal. Az AstraZeneca az Egyesült Királyságban már áprilisban megkezdte a 6 éves korú gyermekek klinikai vizsgálat. Peking nyár végén hagyta jóvá a gyerekek Sinopharmmal történő oltását 3-17 év között. Az Egyesült az Egyesült Arab Emiratusokban, Bahreinben, Egyesült Államokban, Izraelben és Kanadában is befejezték a 3-11 év közöttiek klinikai tesztelését a Pfizer készítményével.


Címlapfotó: illusztráció


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2525) elgondolkodtató (161) érdekességek (1256) fejtörő (74) megható (284) megrázó (69) recept (466) viccek (308)

Translate