Rendkívüli bejelentést tett Müller Cecília, aminek senki sem fog örülniMég mindig sok az oltatlan hazánkban, számukra veszélyesebb a delta variáns. Müller Cecília, az NNK országos tiszti főorvosa beszélt a várható járványügyi helyzetről, illetve elmondta: a negyedik hullám küszöbén vagyunk.

A tiszti főorvos a TV2 Mokka adásában elmondta: egész Európában, köztük Magyarországon is egyre emelkednek a járványügyi számok, ez a ma reggel közzétett adatokon is jól látszik, hiszen mint ahogyan azt a Blikk is megírta 194 új fertőzöttet regisztráltak.

Az emelkedő trendekről Müller is beszélt az adásban, kiemelte, hogy augusztus második hetétől – tehát a 32. héttől – ugyan enyhén, de jól megfigyelhető az emelkedő tendencia a fertőzöttek számában itthon.

Müller Cecília azt is elmondta, hogy jelenleg a jóval fertőzőbb delta variánsa okozza az emelkedést, a hazai esetek több mint 90 százalékában is ez a mutáció felelős a megbetegedésekért.

Nem kerülhetjük el a negyedik hullámot, ez egyértelmű.

A tiszti főorvos a műsorban azt is kihangsúlyozta, hogy a delta variánsnak a fertőzőképessége sokkal erőteljesebb, mint a brité volt, illetve az azt megelőző vad vírusé volt. Mint mondja ez egy természetes szelekciónak is felfogható: “Mindig az él túl, amelyik egyre erősebb.”“A fertőzött személynek a vírus ürítése is sokkal magasabb.” – mondta Müller, és elmondta, ezt nagyon fontos tudni, mert az oltások mellett itt lépnek be azok a higiénés szabályok, amit bízik benne, hogy már mindenki alaposan megtanult.

Az oltások kapcsán Müller elmondta, az álhírek miatt sokan nem mernek oltakozni, azonban hangsúlyozta: az oltóanyagok biztonságosak és hatékonyak. A tiszti főorvos úgy gondolja a félelmek hátterében a sok dezinformáció álltat, illetve véleménye szerint az emberek nem a megfelelő forrásokból tájékozódnak.

“Feltétlenül növelni kell a bizalmat, és a szakembereknek a szavára kell hallgatni.” – mondta.

“Alapvető biológiai ismeretei hiányoznak az embereknek, amikor olyanokat hallok, hogy beépül a DNS-be az mRNS-vakcina és hasonló.”Az interjú második felében Müller Cecília beszélt a HPV vírusról is, a tiszti főorvos pedig arra biztatta a fiatalokat, ezt az oltást is vegyék fel, hiszen vírus képes daganatot okozni és könnyen tud terjedni is.


Forrás

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1599) elgondolkodtató (101) érdekességek (1103) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (405) viccek (133)