-

Te is megeszed a szalonnabőrt? Akkor erről mindenképp tudnod kell, ezt teszi a testeddel!A disznó szalonnáját borító ízletes bőrt nagyon sokan szeretik elrágni. Ki gondolt viszont arra, hogy ez tulajdonképp mennyire egészséges? Jó, ha kicsit tájékozódunk ez ügyben, mielőtt elkezdenénk rágcsálni a szalonnabőrt.

“Magas a kalória-, zsír-, és fehérje tartalma, viszont kevés kollagént tartalmaz, pedig ezt jótékonyan tudná hasznosítani a szervezetünk.

Nehezen emészthető, és nem ajánlott fogyasztani nagyobb mennyiségben azoknak, akik máj-, epe-, vagy hasnyálmirigy betegségben szenvednek”-mondják a táplálkozási tanácsadók.

A szakértők szerint jobb, ha úgy fogyasztjuk a szalonnát, hogy egyszer levágjuk a bőréről, és, ha nem ragaszkodunk hozzá túlságosan, inkább ne együk meg a bőrt.

Vagyis ne együnk rendszeresen, nagyobb mennyiségben bőrt. Kis mennyiségben viszont fogyaszthatjuk nyugodtan, hiszen vasat és B-vitamint is tartalmaz.

A köszvényben szenvedő betegeknek viszont jobb, ha kerülik a fogyasztását.

“A szalonnabőr olyan, mint a csirke bőre, amit sokan szintén eldobnak. Viszont ajánlott belefőzni az ételekbe, hiszen sok tápanyagot tartalmaz.

Nem muszáj megenni, főleg, ha nem megfelelő az emésztésünk”.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2505) elgondolkodtató (160) érdekességek (1254) fejtörő (74) megható (283) megrázó (69) recept (466) viccek (300)

Translate