-

A rák 7 korai tünete, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagynunkA rákkal való küzdelem egy nehéz feladat, és ami ezt még nehezebbé teheti az az, ha hanyagul tekintünk a tünetekre. Sok rákkal kapcsolatos tünetet lehet félreértelmezni vagy alábecsülni, hiszen gyakran hasonlítanak egy sokkal kevésbé komoly betegség jeleire. 

Ezen helytelen ítéletek miatt sok esetben későn kerül diagnózisra a rákos megbetegedés és már nem lehet olyan hatékonyan fellépni ellene. Ezért is nagyon fontos, hogy képesek legyünk különbséget tenni és időben felismerni a gyanús jeleket.


Lássuk, hogy melyek azok a tüneteket, amelyekre fel kell kapnunk a fejünket.


1 – Fáradtság


Szinte senki nem kezd el gyanakodni a fáradtság miatt semmilyen betegségre, de itt nem az általános fáradtságról van szó, amikor egész nap robotolunk, és nem alszunk eleget. Arról a fáradtságról van itt szó, amikor egyértelműen eleget alszunk, és nem vagyunk leterheltek, mégis egyfolytában feküdni és aludni szeretnénk. Sok rákra jellemző ez, különösen a leukémiára, a vastagbél- és gyomorrákra.


2 – Hirtelen fogyás


Ki ne szeretne leadni extra kilókat magáról? A fogyás jó dolog, kivéve akkor, ha úgy következik be, hogy se az étkezésen, se a fizikai aktivitáson nem változtat az ember. Hirtelen és látszólagos indok nélküli fogyás jellemző a hasnyálmirigy-, gyomor-, nyelőcső- és tüdőrákra.


3 – A mellek elváltozása


Figyelj fel minden rendellenes változásra, mint csomók a mellben vagy a hónaljnál, a bőr felszínének vagy színének megváltozása, a bimbó formájának megváltozása, esetleg váladékozása.


4 – Abnormális hüvelyi vérzés


Minden menzeszek közötti, nemi közösülés utáni és menopauza utáni vérzés intő jel kell, hogy legyen.


5 – Medence táji fájdalom


Ez egy tipikus, állandóan fennálló fájdalom vagy nyomásérzés, amelyet a medence területén lehet tapasztalni.


6 – Hirtelen jóllakottság érzés


Ha pár falat után is azt érzed, hogy tele vagy, a ruháid feszülnek rajtad és még a súlyod is emelkedik, akkor menj el az orvosodhoz kivizsgálásra.


7 – Indokolatlan puffadás


Ha olyan érzésed van, mintha egyfolytában puffadnál, pedig a közelébe sem kerültél puffasztó ételeknek, akkor ezt is említsd meg az orvosodnak.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2184) elgondolkodtató (142) érdekességek (1231) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (449) viccek (141)

Translate