-

Most jött a hír! Érkezik az első fagy és a mínuszok!A hétvégén reggelente már jó eséllyel lehet fagyra számítani. Ennek az Északkelet felől érkező száraz hideg levegő az oka.

Már két méteres magasságban is -1, -2 fokig hűlhet a levegő, máshol talajmenti fagyokra kell készülni.

Napközben sem lesz melegünk, 15 fok fölé sehol nem megy a hőmérséklet.

Itt az Időkép pár napos előrejelzése:

Csütörtökön a keleti, északkeleri tájak kivételével kezdetben sokfelé várható kiadós eső, majd délután egyre inkább a nyugati, délnyugati tájakra húzódik vissza a csapadékmező. A szél élénk, nyugaton, délnyugaton és északon, északkeleten többfelé erős lesz. Délután 11-20 fokot mérhetünk, melegebb keleten lesz.

Pénteken északon, északkeleten már több órára kisüt a nap, dél felé haladva azonban egyre vastagabb lesz a felhőzet, és délen, délnyugaton főként a nap első felében még gyenge eső is előfordulhat. A Dél-Alföld kivételével élénk, északon, északkeleten többször erős lesz a keleti, északkeleti szél. Hajnalban 4-11, napközben 12-19 fok várható.

Szombaton hideg lesz a reggel, az északi völgyekben gyengén fagyhat. Napközben országszerte sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. Az élénk szélben 13-16 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap keleten, délkeleten felhős időre, némi esőre készülhetünk, máshol a változó felhőzet mellett több-kevesebb időre kisüt a nap. Helyenként élénk lesz a szél. Hajnalban -1, +6, délután 10-15 fok valószínű. A hűvös, szeles, időnként csapadékos idő a jövő hét elején is folytatódik.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2294) elgondolkodtató (154) érdekességek (1243) fejtörő (74) megható (281) megrázó (68) recept (462) viccek (179)

Translate