-

Nagy bejelentést tett Orbán Viktor – Ilyen változások jönnek hamarosan!Ha péntek, akkor Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban tájékoztat a legújabb kormánydöntésekről, tudnivalókról.

Orbán Viktor a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tudnivalókkal kezdte. Mint mondta, ősz van, tavaly is megtapasztalhattuk, hogy ilyenkor gyorsabban terjed a vírus. Az oltás az egyetlen megoldás. A magyarokat felelősségteljes viselkedésre kérte, hogy másokra is gondoljunk. A harmadik oltásról kiderült, hogy jobb ha van, mintha nem volna. Orbán szerint sokan hisznek a rémhíreknek, ezért nem oltatják be magukat. 800 ezer ember már megkapta a harmadik oltását, Orbán is elmegy felvenni a harmadikat a jövő héten.


Rezsiárak


A magyar családoknak kényes ügy a rezsikérdés, „a háziasszonyok jobban tudják, mint én, kiszámolják a havi kasszát, pontosan tudják, mennyit kell rezsire fizetni” – mondta a miniszterelnök. Szerinte a kormány megvédte a rezsikérdést az ellenzékkel szemben, ami mellett ki kell tartani, világossá téve, hogy Magyarországon nem nőhetnek a rezsik a háztartásokban. Brüsszellel is harcolnunk kell emiatt, ezt ők „elbaltázták”. Ebben a kérdésben Brüsszel a hibás, így követeljük, hogy változtassanak ezeken a szabályokon. Ezeket illetően ötleteket is adtnunk – mondta Orbán –, amelyek kiverték náluk a biztosítékot. A csehekkel, lengyelekkel és magyarokkal hárman vagyunk Brüsszel ellen ebben a kérdésben.


Gazdaság


Orbán szerint elérte a gazdaság teljesítménye azt a szintet, ahol a járvány előtt voltunk, ez egész Magyarország sikere, ezért van lehetőség arra, hogy olyan lépéseket is tegyenek, amikre korábban nem volt példa. Ilyen, hogy


a nyugdíjasoknak 80 ezer nyugdíjprémiumot fizetnek jövőre

magasabb korrekció is jár a nyugdíjasoknak, illetve küzdenek a 13. havi nyugdíjak teljes kifizetéséért

az adóhivatal visszaad majd 600 milliárd forintot, s majdnem kétmillió embert érint az szja-visszatérítés

Béremelések

Orbán bejelentette, hogy béremelésekről döntött a kormány, ezért 2022. január 1-jétől fizetésemelést várhatnak a következők:


25 százalékkal megemelik az ápolók bérét

20 százalékkal a bölcsődékben dolgozók fizetését,

20 százalékkal a kulturális területen dolgozók bérét

Ehhez hozzátette a miniszterelnök, hogy tárgyalnak majd a pedagógusokkal, akik „most, úgy látom, épp sztrájkra készülődnek”, azért hogy megkapják azt, ami jár nekik. Magyarázata szerint egyszerre nem emelhetnek mindenki bérén, csak ha megvan hozzá a háttér. Van egy határ, amit nem lehet átlépni, „hitelből nem lehet” bért emelni – mondta, hozzátéve: ő lenne a legboldogabb, ha mindenkinek emelhetnének.


Az LMBTQ-lobbi miatt nem jött hozzánk a pénz


Magyarország – a többi országhoz hasonlóan – megegyezett Brüsszellel, hogy közösen vesznek fel hitelt, az országok pedig megkapják a rájuk eső részt. Magyarország ezt a pénzt még nem kapta meg, méghozzá az „LMBTQ-lobbi miatt”. Azt a kérdést tette fel, hogy mi köze van ennek a gazdasághoz? „Ez a pénz jár nekünk, meg is fogjuk kapni” – jelentette ki, hozzátéve: a csúszás miatt ezt a pénzt pótolni kell, ezért vett fel a kormány rekordösszegű hitelt.


Karikó Katalinról


Orbán Viktor elmondta, hogy Karikó Katalin a mi hősünk, hiszen több millió embert megmentett. Büszkék lehetünk rá. Bár „a magyar szeret elismerést kapni”, Karikó mégsem kapta meg a Nobel-díjat, de nem kell elkeseredni emiatt.

Elmondta, hogy fiatal magyar szakmunkások taroltak egy nemzetközi versenyen. Ebből levonta azt a következtetést, hogy „Magyarország sorsa nem csak a Nobel-díjasokon múlik, hanem azon is, lesznek-e jó szakmunkásaink.”


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (1899) elgondolkodtató (122) érdekességek (1177) fejtörő (72) megható (274) megrázó (67) recept (435) viccek (134)

Translate