-

2000 éve halott: hátborzongató, mit találtak a belsejében!A múmiák lényegében nem mások, mint ilyen, vagy olyan eljárással konzervált holttestek, azonban rengeteg misztikum és legenda lengi őket körül – és persze mi tagadás: igazán hátborzongatóan néznek ki.

A mumifikálás mögött többnyire az a koncepció húzódott meg, hogy ezzel örök életet biztosítsanak halottaiknak a túlvilágon.

Ennek a Kr. e. második évszázadban, ötven évesen jobb létre szenderült nemes hölgynek a hetvenes évek elején érintetlen állapotban találták meg a sírdombját, Kína Hunan tartományában. Tudni lehet róla, hogy Li Cang kormányzó felesége volt.

A holttest rendkívül jó állapotban maradt fenn, és még a tudósok sem értik, hogyan maradhatott ennyire rugalmas a bőre. Ellenben a “tekintete” és az arca rendkívül ijesztő..

A tudósok úgy gondolják, hogy a 154 centiméter magas és harmincnégy kilogrammos hölgy halálát heves epegörcs okozhatta, amelyet legyengült szervezete és szíve nem tudott elviselni. Mindezt a múmia nyelőcsövében talált dinnyemagok is igazolták, mivel a görögdinnye fogyasztása kiválthatta a szóban forgó erős epegörcsöt.

A múmia belső szervei is rendkívül jó minőségben maradtak fenn, így ezek vizsgálatával a tudósok újabb hasznos információkhoz juthattak hozzá.
Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2525) elgondolkodtató (161) érdekességek (1256) fejtörő (74) megható (284) megrázó (69) recept (466) viccek (308)

Translate