-

Orbán elmondta, mit tesznek, ha gyorsabban terjed majd a vírusSemmilyen védelmi intézkedés nem óv meg a fertőzéstől, csak az oltás – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. A kormányfő azt mondta, a delta variáns gyorsabban terjed és súlyosabb megbetegedést okoz, az oltatlanok életveszélyben vannak. A beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, az oltatlanok kockázata tízszer nagyobb.

A delta vírusmutáns gyorsan terjed és az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben

A kormányfő azt mondta, a koronavírus delta variánsa gyorsabban terjed és súlyosabb megbetegedést okoz.

Az oltottak nincsenek veszélyben, az oltatlanok életveszélyben vannak. Aki nincs beoltva, annak nemcsak arra kell számítania, hogy megtalálja a vírus, hanem arra is, hogy súlyos állapotba fog kerülni, nagy valószínűséggel kórházba – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki mindenkit arra kér, oltassa be magát.

Regisztráció oltásra: www.vakcinainfo.gov.hu

A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, az oltatlanok kockázata tízszer nagyobb

Orbán Viktor azt mondta: amíg mindenki nincs beoltva, ez a vírus újra fertőzni fog; a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, az oltatlanok kockázata tízszer nagyobb. Hozzátette: előfordul, hogy beoltott is elkapja újra a koronavírust, de közülük “sokkal-sokkal alacsonyabb” az aránya azoknak, akik nagyon komolyan megbetegednek, mint az oltatlanoknál.

Hangsúlyozta: a védelmi intézkedések, mint például a maszkhasználat lassítja a terjedést, de nem véd meg. “Tehát nem szabad abba az illúzióba ringatni magunkat, hogy ha elzárjuk magunkat, ha szeparáljuk magunkat, ha maszkot húzunk, akkor védve vagyunk, nem vagyunk védve, csak az oltás véd meg” – jelentette ki.

Közölte, év végéig 15 millió beadható vakcina áll majd rendelkezésre Magyarországon.

Az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak

Jelezte: a járvány nem egyformán terjed az ország minden pontján, ezért vonták be a munkaadókat a védekezésbe, lehetőséget adva nekik, hogy elrendelhessék az oltást, illetve fizetés nélküli szabadságra küldjék azt a munkavállalót, aki nem oltatja be magát.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2576) elgondolkodtató (162) érdekességek (1259) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (317)

Translate