-

Újabb szigorítások jönnek, így jár az, akinek nincs védettségi igazolványa!Szigorítják az oktatási intézményekben a belépés rendjét: a szülők csak védettségi igazolvány birtokában léphetnek be.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének határozata arról szól, hogy a szülők december 1-jétől csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be az iskolákba. A Telex birtokába került levélben ez áll:

„A gyermeket, illetve a tanulót köznevelési intézménybe kísérő vagy onnan hazakísérő egy fő nagykorú személy a koronavírus elleni védettségének igazolása nélkül a köznevelési intézmény területére a köznevelési intézmény vezetője által meghatározott pontig léphet be.”

A tanároktól, diákoktól, iskolai dolgozóktól nem kérnek védettségit, de az igazgató adhat belépési engedélyt annak, akik a „a köznevelési intézmény ellenőrzési körén kívül eső elháríthatatlan esemény” következményeinek elhárítását végzik.

A szülők belépését megtiltó határozat ugyanakkor nem lesz újdonság: a legtöbb iskolában már így is csak az udvarra lehet belépniük a gyermekükért érkező szülőknek, illetve a legtöbb helyen reggelente is csak a kapuig kísérhetik a gyerekeket.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2428) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate