-

30 napon keresztül gyömbért evett, ez lett a testével!A Kínából származó tradicionálisan fűszernövényként és gyógynövényként is alkalmazott gyömbért nemcsak az ételek ízesítésére használhatjuk, fogyasztása rengeteg pozitív hatással bír az egészségünkre.

Ha nem vagy rá érzékeny, és nem szedsz olyan gyógyszereket, amelyek kizárják a gyömbér fogyasztását, akár naponta érdemes valamit enni vagy inni, amiben gyömbér van.

Íme, az egészségünkre gyakorolt néhány pozitív hatása:

A gingerol az az illóolaj, amely a gyömbért annyira egészségessé teszi. Rendkívül erőteljes antioxidánsról beszélünk, amelynek a gyulladásgátló hatása is igen jelentős.

Már egy, de maximum másfél gramm gyömbérrel enyhíthető a hányinger.

A gyömbér erős gyulladáscsökkentő, és enyhíti az izomlázat, izomfájdalmakat. Kutatások során arra jutottak a tudósok, hogy akik rendszeresen ettek gyömbért, kevesebb gyulladásos ízületi problémáról panaszkodtak, elsősorban a térd ízületek terén.

A gyömbér enyhítheti a kettes típusú cukorbetegség tüneteit, csökkenti a vércukor szintjét, és esik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata is, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk.

A gyömbér fogyasztása támogatja az emésztést, és csökkenti a puffadást, gyomorfájdalmat.

Kísérletek tanúsága szerint a gyömbér hatására visszaesik a rossz koleszterin szintje, és a gingerol enyhíti a vastagbélen kialakuló gyulladásokat, így alacsonyabb a későbbi daganatos elváltozás kialakulásának kockázata is.

A gyömbér továbbá hatékonyan akadályozza, hogy a mikroorganizmusok szaporodjanak a szervezetünkben, így a fogíny gyulladást, valamint a légúti betegségeket is nagyobb eséllyel elkerülhetjük, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2564) elgondolkodtató (162) érdekességek (1257) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (315)

Translate