-

6 megyére adtak ki riasztást a közelgő időjárás miatt! Ha itt élsz, nagyon vigyázz!Változékony időre számíthatunk a hétvégén. Több alkalommal várható csapadék, amely változatos formában fog országunkban hullani.

Szombaton reggel az északkeleti országrészben lehetséges jelentéktelen mennyiségű ónos csapadék. Ezt követően az északkelet felől beáramló hideg légtömegben az Északi-középhegységben, Alföld északkeleti részén havazás kezdődik, illetve az eső havazásba vált, de néhol átmeneti ónos eső, fagyott eső lehet. Az említett északi tájakon a délutáni, esti órákra több helyen is várható 3-8 cm körüli hóréteg, majd gyengül a csapadék.

Főként Borsod északi részén, a Sajó-völgye, Heves-Borsodi-dombság térségében, illetve a Bükkben 8-10 cm-t meghaladó mennyiség is lehetséges. Késő este a Dunántúl északi részén és a főváros környezetében is gyengébb havazás valószínű, kis mennyiségű (lepel-3 cm) hóval. Este az Alföldön helyenkénthavazás,  gyenge ónos eső előfordulhat, majd vasárnapra virradó éjjel a déli országrészben a hőmérséklet fagypont alá csökkenésével az esőt ónos eső válthatja fel. Eleinte mérsékelt lesz a légmozgás, majd délután egyre nagyobb területen északkeletire fordul, és megélénkül a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 3 és 8 fok között várható, de míg délen, délnyugaton 10, 11, északkeleten csupán 1, 2 fok valószínű. Késő este -2, +4 fokra számíthatunk.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2428) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate