-

A gyerekeknek játék, de a felnőtteknek nem sikerül ez a fejtörő! Te kitalálod mi a megoldás?

 Az internetes matematikai fejtörők képesek teljesen elvonni az ember figyelmét. Ha egyszer belekezd valaki, akkor addig képtelen abbahagyni, amíg rá nem jön a megoldásra.

Olyan ügyesen vannak megalkotva, hogy az, aki hosszas gondolkozás után végre rájön az eredményre és győzelemittasan görget, hogy megbizonyosodjék megfejtése helyességében, csodálkozva néz, hogy nem egyezik a kalkulációja.

A következő feladatban a matematikai probléma fagylaltok körül merül fel. Meg kell határozni, hogy mennyibe kerül a tölcsér és mennyibe kerülnek egyenként a vaníliás és az epres gombócok.A művelet egyszerűnek tűnik, de sokan órákat töltenek el vele, papírral a kezükben vagy éppen a telefont igénybe véve, próbálkozva megfejteni ezt a szimpla feladatot. Mi lehet a titok?

Persze valóban nem bonyolult, viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni semmilyen részletet, amiken a legtöbb ilyen fejtörőnél el lehet csúszni és téves eredményre kilyukadni.

Sikerült megfejtened? Mennyibe kerül a tölcsér? Mennyi a vanília és mennyi az eper fagylalt?

Ha még mindig nem látod, hogyan jön ki az eredmény, figyelj egy kicsit jobban. Nem minden művelet összeadás!

Népszerűek

Címkék

aktuális (2505) elgondolkodtató (160) érdekességek (1254) fejtörő (74) megható (283) megrázó (69) recept (466) viccek (300)

Translate