-

Fájdalomcsillapító, jó égésre, fogszuvasodás ellen stb… Kitalálod mi ez?Mostanában egyre többen vásárolnak kókuszolajat, és egyre szélesebb körben használják a konyhában. Ugyanakkor néhány egészségügyi probléma enyhítésére is kiváló házi megoldás lehet. (Természetesen súlyosabb problémákat ne kezeljünk otthon, azokkal mindig forduljunk orvoshoz)

A kókuszolajjal kevert ánizs permet elpusztítja a fejtetűt. Kenjük be vele a fejbőrt és a hajat, hagyjuk rajta fél órán keresztül, mielőtt lemosnánk. A tetvek elpusztulnak.

Külsődlegesen alkalmazva a kókuszolaj gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással bír. Ha jelentkezik a fájdalom, körkörösen masszírozzuk a bőrbe a kókuszolajat, és hamarosan a fájdalom enyhül.

Enyhébb égési sérülések és kisebb sebek gyógyulását elősegíthetjük, ha kókuszolajat használunk. Antioxidánsokban gazdag, így megújítja, regenerálja a bőrt.

A kókuszolaj gazdag laurinsavban, amely segít feloldani a baktériumok sejtmembránját, és a baktérium elpusztul. Laurinsavat egyébként az anyatej is tartalmaz, hogy támogassa a kisbaba immunrendszerét, amely még nem fejlődött ki teljesen.

Az írországi Athlone Institute of Technology szakemberei publikáltak egy tanulmányt, amely szerint a kókuszolaj gátolja azoknak a baktériumoknak a szaporodását, amelyek szuvasodást és gyulladásokat okozhatnak elő a szájban.

Népszerűek

Címkék

aktuális (1899) elgondolkodtató (122) érdekességek (1177) fejtörő (72) megható (274) megrázó (67) recept (433) viccek (134)

Translate