-

Pozitív a teszted? Ha ezek a tüneteid vannak, azonnal hívj mentőt!Míg a világ lélegzetvisszafojtva figyeli, vajon mi derül ki a koronavírus új, omikron nevű törzséről, az orvosok és a kutatók máris kezdik felrajzolni, milyen tünetekkel jelentkezik a betegeknél az új variáns.

Mint az összegzésekből kiderült, vannak tünetek, melyek megfelelnek az eddigi kórleírásnak – ilyen például a torokkaparás vagy köhögés –, más tünetek egyáltalán nem jelentkeznek, megint mások pedig teljesen újnak számítanak.

Így például az omikronra nem jellemző az ízlelés- és szaglásvesztés, ugyanakkor van olyan tünet, mely kifejezetten erre a fertőzésre hívhatja fel a fentiek mellett a figyelmet, ez pedig az éjszakai izzadás.


A fertőzés tünetei összefoglalva tehát a következők:


éjszakai izzadás

száraz köhögés

láz

torokkaparás

végtagfájdalom

Az omikron-fertőzést egyes dél-afrikai jelentések a kórkép alapján enyhébb lefolyásúnak vélik, bár ezzel kapcsolatos hosszú távú bizonyítékok még nem láttak napvilágot, sőt, a briteknél már bizonyítottan halt meg omikronnal fertőzött beteg.


Mikor van baj? 


nem tudunk feküdni,

légzésszámunk 25/perc fölé megy,

ha nem tudjuk 12 másodpercnél tovább visszatartani a lélegzetünket,

ha szünet nélkül köhögünk,

lázunk csillapíthatatlan,

nem tudunk enni, inni, mert hányunk, hányingerünk, hasmenésünk van,

ha zavartnak érezzük magunkat, vagy

ha az oxigénszaturációnk kisebb, mint 93.

A fenri esetekben feltétlenül hívjunk mentőt és azonnal kérjünk segítséget!

Népszerűek

Címkék

aktuális (2294) elgondolkodtató (154) érdekességek (1243) fejtörő (74) megható (281) megrázó (68) recept (461) viccek (176)

Translate