-

ITT a dátum: ettől a naptól kezdve MEGSZŰNIK az összes járványügyi korlátozás!Március 5-től eltörlik a koronavírus-járvány megfékezése érdekében életbe léptetett korlátozások többségét Ausztriában – jelentette be az osztrák kormány szerdán.

A Der Standard arról ír, hogy a kormány és a tartományok a fertőzöttek magas száma ellenére átfogó könnyítésekről egyeztek meg. Az éjszakai korlátozásokat eltörlik, ugyanakkor kötelező marad az FFP2-es maszk viselete a kórházakban, az idősotthonokban, a tömegközlekedési eszközökön, a megállókban, az élelmiszerboltokban, a gyógyszertárakban, a bankokban és a postán. Minden más esetben csak maszkviselési ajánlás vonatkozik a zárt helyiségekre. Karl Nehammer osztrák kancellár további enyhítési lehetőségekről is tárgyal a tartományi vezetőkkel,írja a blikk.hu

Svájcban a kormány csütörtöktől várhatóan megszünteti a Covid terjedésének megfékezésére bevezetett közegészségügyi intézkedések többségét. A tömegközlekedési eszközökön azonban továbbra is előírhatják a maszkok használatát.

A holland kormány kedden ismertette a teljes újranyitás felé vezető tervet, amelynek első lépése, hogy péntektől kezdve felfüggeszti a személyek és vállalkozások ellenőrzését, mivel a fertőzések csökkenni kezdenek a rekordszintekről.

A németországi Covid-korlátozások nagy részét március 20-ig három lépésben visszavonják – derül ki abból a tervből, amelyet a kancellári hivatal készített a regionális vezetőkkel szerdán tartandó találkozóra.

Franciaország – amely gyorsabban oldotta fel a korlátozásokat, mint Németország – március közepétől lazíthat a maszkokra és a védőoltás igazolására vonatkozó követelményeken –nyilatkozta Olivier Veran egészségügyi miniszter a liberation.fr-nek

A nyugat-európai elmozdulást segíti a viszonylag magas oltási arány és az omikron változat által okozott enyhébb tünetek, noha óvatosságra intenek a csúcsszintek közelében regisztrált fertőzési statisztikák,írja a blikk.hu

Népszerűek

Címkék

aktuális (2564) elgondolkodtató (162) érdekességek (1257) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (315)

Translate