-

Merényletet tervez Putyin ellen az orosz elit egy részeAz orosz elit azon gondolkozik, hogyan tudnák megölni Putyint – írja az ukrán hírszerzés a Facebookon. Szerintük befolyásos politikai és gazdasági szereplők egy kis csoportja állt össze az elnök ellen, méghozzá a háború miatt.

Az a céljuk, hogy minél előbb félreállítsák az elnököt és újraépítsék a gazdasági kapcsolatokat a nyugattal. Az ukránok szerint már Putyin utódját is megtalálták: az FSZB-t vezető Alekszandr Bortnyikovot, aki kikerült az elnök kedvencei közül, miután a titkosszolgálatok nem úgy teljesítettek, ahogy a vezetés azt elvárta. Erről bővebben itt írtunk.

Az ukrán hírszerzők szerint az összeesküvők mérgezésben, fertőzésben és megrendezett balesetben gondolkodnak.

Azt írják, hogy azért rendelték vissza a csecsen katonákat a frontról, hogy inkább az elnököt védjék. Az ukránok szerint az infó közvetlenül az FSZB-től származik, valószínűleg azért, hogy meggyengítsék a csecsen vezető befolyását és javítsák a viszonyukat a nyugattal.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2505) elgondolkodtató (160) érdekességek (1254) fejtörő (74) megható (283) megrázó (69) recept (466) viccek (300)

Translate