-

Orosz gép landolt Magyarországon, pedig ki vannak tiltva a légtérből. Ezért érkezett:Szerda délelőtt tíz óra környékén egy orosz gép szállt le Pápán, a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőterén – szúrta ki a Telex a Flightradar adatai között.

A gép Moszkvából indult, majd Fehéroroszországot, Lengyelországot és Szlovákiát érintve érkezett meg Magyarországra. Az orosz Volga-Dnepr Airlines-hoz tartozó gép több mint 3 óra alatt ért Moszkváról Pápára.

Bár február végén az Európai Unió szankciócsomagjában az unió teljes légterét lezárták az orosz repülőgépek előtt (így Magyarország az EU többi tagországához hasonlóan kitiltotta a légteréből az oroszországi illetőségű repülőgépeket), az Innovációs és Technológiai Minisztérium azt írta a Telexnek, hogy „az orosz légifuvarozókra vonatkozó általános tiltás alól szűk körben mentesség adható”.

„A kérdéses repülést az Európai Bizottság tudomásával, az útvonalban érintett uniós tagállamok engedélyével és egyetértésével hajtották végre” – hangsúlyozták.

Népszerűek

Címkék

aktuális (1899) elgondolkodtató (122) érdekességek (1177) fejtörő (72) megható (274) megrázó (67) recept (435) viccek (134)

Translate