-

Kezdődnek a határzárok, a valaha volt legszigorúbb korlátozások következnek, ez az ország már a külföldre utazást is megtiltotta
Szigorítják a kiutazást a járvány következtében


A járványra hivatkozva szigorítanak Kínában, de vajon mi lesz ennek a vége? A Kínai Bevándorlási Hivatal egy közleményt adott ki csütörtökön arról, hogy szigorítják az úti okmányok, például az útlevelek kiadását és a kiutazást is csak rendkívüli helyzetekben, valamint alapvető szükséges célokból, mint a munka, a tanulás, az üzleti ügyintézések vagy a tudományos kutatások, valamint az orvosi ügyek intézésének célja esetén engedélyezi a kormány a kiutazást. az országot elhagyni még azoknak van lehetősége, akik a járvány leküzdésének céljából vállalnak munkát, vagy önkéntes segítséget valamelyik másik országban, esetleg a katasztrófaelhárítási források szállításában vesznek részt.


Legszigorúbb korlátozások következnek


Az elmúlt évtizedek legszigorúbb kiutazási korlátozásának számít az előbb említett intézkedés, amit a helyi kormány a koronavírus járvány terjedésének megakadályozásával indokol, de az érvényes úti okmánnyal rendelkezőkre még nem szabtak ki külön korlátozást, így azt még nem tudni, hogy rájuk mi vonatkozik a kiutazással kapcsolatban.


Pekingben és Sanghajban kaotikus helyzeteket okoztak a lezárások, ugyanis az emberek mind megindultak és menekültek a lezárások elől. Sokak szerint az új intézkedéssel, ezt szeretnék kordában tartani.


Ázsiai utazási előrejelzések


Az ázsiai-csendes-óceáni térség fellendülése elmarad, mind Európától, mind Észak-Amerikától, amihez leginkább a legújabb kínai határzár jelentősen hozzájárul. A 2019-es adatokhoz képest csupán 67 százalék érintik a régióból induló külföldi utazások.

Más országokban egyébként egyre kedvezőbbek az utazási körülmények, és számos ország már törölte a beutazási korlátozásait és már a repülőkön és a repülőtereken sem kell maszkot viselni.

 

Népszerűek

Címkék

aktuális (2433) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate