-

Anyósom minden évben így rak el paradicsomot télire, csak 3 hozzávaló az egész!Télen hálás leszel magadnak azért, ha most minél több paradicsomlevet teszel el. Nincs is finomabb a házi paradicsomlénél, ízletes és egészséges. Ha van a kertben paradicsomod akkor mindenképp tegyél el belőle télire.

Ha nincs saját paradicsomod, akkor próbálj beszerezni őstermelőktől, hiszen a nap érlelte aromát egyik hipermarketi paradicsom sem fogja visszaadni.


Hozzávalók:


érett, lédús és egészséges paradicsomok

cukor


Eltevés:

A paradicsomokat mosd meg alaposan, majd daráld le, és a levet tedd oda főni.

Mikor kezd főni, a keletkezett habot távolítsd el róla, és egy tiszta szivaccsal töröld le az edény oldalát. Addig hagyd főni, amíg eléri a kívánt sűrűséget.Ha jobban besűrűsödik, akkor paradicsomszószt is könnyebb készíteni belőle. Ezután add hozzá a cukrot, és a sót.

10 liter léhez 2 evőkanál só, és 1 evőkanál cukor szükséges. Kavard jól össze, és kóstold meg, ha akarod, még ízesítheted a saját ízlésed szerint egy keveset.

A só segít megőrizni a szép piros színt, a cukor pedig azontúl, hogy csökkenti a savasságot még tartósít is. Töltsd a levet tiszta, és száraz üvegekbe, majd míg forró, burkold be egy jó vastag pokrócba, és hagyd állni 2-3 napig.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2523) elgondolkodtató (161) érdekességek (1256) fejtörő (74) megható (284) megrázó (69) recept (466) viccek (308)

Translate