-

FIGYELEM!! HIVATALOS OGYÉI közlemény! Figyelmeztetést adtak ki ERRE a gyógyszerre! Ha beveszed leállhat a szíved! Sajnos több tízezren szedik még most is Magyarországon is EZT:Figyelmeztetést adtak ki erre a gyógyszerre! Ha beveszed leállhat a szíved! Kérjük, aki teheti adja tovább az alábbi információkat! Magyarországon recept nélkül lehet megvásárolni a gyógyszertárakban a legnépszerűbb láz- és fájdalomcsillapító gyógyszereket. A betegtájékoztatókon hosszú listán sorolják, az esetleges mellékhatásokat többek között azzal is találkozhatunk, hogy ezeknek a gyógyszereknek egy része veszélyes lehet a szívre. Néhány jó tanács annak érdekében, hogy jobban óvja az egészségét.

Tavaly júliusban fokozta a non-szteroid gyulladáscsökkentőkre kiadott figyelmeztetését az amerikai Élelmiszer és Gyógyszerfelügyeleti Hatóság (FDA). Az ilyen gyógyszerek dobozára 2005 óta kötelező ráírni, hogy fokozza a stroke és a szívroham kockázatát a szedésük. Ez nem más, mint az ibuprofén és az ilyen összetevőt tartalmazó gyógyszerek! Azért kellett frissíteni a figyelmeztetést tíz év után, mert időközben kiderült, hogy nincs biztonságosnak számító időszak, ami azt jelenti, hogy már a kezelés első heteiben nagyobb az ilyen gyógyszereket szedők eséllyel kaphatnak stroke-ot és szívrohamot is.-írja apenzcentrum.hu.

Továbbra is fenntartják azt az állításukat, hogy annál inkább növeli ezeknek nem kívánatos eseményeknek a kialakulásának kockázatát minél tovább szedi valaki ezeket a gyógyszereket,.Azt gondolhatnánk, hogy nincs kockázata ezeknek a gyógyszereknek, hiszen mindenki számára hozzáférhető pirulákat veszünk be lázra vagy fejfájásra,de mégis érdemes odafigyelni, mert pont ezek lehetnek ártalmasak,mert általában szedünk a panaszainkra. Ezek a gyógyszerek ugyanis , amellett, hogy kockázatosak, igencsak hatékonyan alkalmazhatóak izomfájdalmak, fejfájás vagy különböző gyulladásos megbetegedések kezelésére, fontos, hogy körültekintően alkalmazzuk. Nincs szükség drasztikus módszerekre, nem kell tehát rohanni a gyógyszeres dobozhoz, és kiszórni a kukába az összes otthoni fájdalomcsillapítónkat.

Dr Steven Nissen, a Cleveland Klinika kardiológusa, elmondta, az Amerikai Közszolgálati Rádiónak (NPR) nyilatkozva: Nem azt mondják, hogyha valakinek fájdalmai vannak, akkor inkább szenvedjen és tűrjön, hanem a következőt kell tenni: a legkisebb hatásos dózist szedjük a gyógyszerből, és azt is csak addig, amíg szükségünk van rá. Vannak más rizikó faktorok is?Általánosságban el lehet mondani, hogy akadnak szép számmal rizikó faktorok a nem szteroid gyulladáscsökkentőkön kívül is, melyeknek megléte esetén sokkal nagyobb esélyünk van szív- és érrendszeri megbetegedéseket, mint például szívinfarktust vagy stroke-ot kapni.Ugyanakkor jó hír a genfi székhelyű Világ Szív Szövetségének tájékoztatása szerint, hogy ezek közül számos körülményen nekünk kellő odafigyeléssel igenis módunkban áll változtatni.

Ezek között a megváltoztatható kockázati tényezők között említik:– a magas vérnyomást,– a testmozgás hiányát,– a dohányzást,– a magas koleszterin szintet,– a nem megfelelően kezelt cukorbetegséget– a stresszt,– a zsíros étrendet,– és talán meglepő módon a szegénységet.Igen, a szegénységet, mert azt állítják, hogy tejesen mindegy hol élünk a világon, fokozzák az esélyünket arra, hogy stroke-ot vagy szívrohamot kapjunk a szegénységből adódó körülmények.El lehet gondolkodni azon, hogy míg például a szegénység a megváltoztatható kockázati tényezők közé tartozik Genfből nézve, addig ez nem inkább adottságnak tekinthető Magyarország legelmaradottabb régióiban? 


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2564) elgondolkodtató (162) érdekességek (1257) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (315)

Translate