-

Filléres strand, eldugva a tömeg elől! Ejha! Ez az ország legolcsóbb termálfürdője! CSAK 650 forint a napijegy!Mindössze 650 forintba kerül egy felnőtt napijegy, de a nyugdíjasoknak és a gyerekeknek még ennél olcsóbb jegyet is kínálnak.

Ez a Nagybánhegyesi Termálfürdő, ahová egy teljes árú belépő jelenleg 650 forintba kerül. A nyugdíjas és a diák napijegy még ennél is olcsóbb: 600 forint, de van gyerekjegy 550 forintért is.

Nagybánhegyes Békés megye déli részén, Orosházától körülbelül 30 kilométerre található. Az 1200 lakosú településen 1971-ben talált termálvizet a helyi termelőszövetkezet. Az így keletkezett hőenergiát a tsz eleinte a zöldségtermesztéshez és baromfitenyésztéshez használta, a termálfürdőt pedig 1980 nyarán nyitották meg. A termálfürdő mellett egy kemping is működik.

Azért senki ne képzeljen el egy hatalmas fürdőkomplexumot, hiszen Nagybánhegyesi Termálfürdő nemcsak a legolcsóbb, hanem valószínűleg az egyik legkisebb fürdőnek is számít, ugyanis mindössze egy medencéjük van. Ezt töltik a jódos-brómos termálvízzel, ami hivatalosan gyógyvíz minősítéssel nem rendelkezik, de a tapasztalatok szerint reumás betegségek, egyes bőrbetegségek és nőgyógyászati problémák esetén kedvező lehet a hatása.

Az egymedencés fürdő egész évben nyitva tart, viszont azt nagyon fontos megemlíteni, hogy a heti nyitvatartásuk eltér a megszokottól. Ez azt jelenti, hogy csak pénteken, szombaton és vasárnap látogatható a Nagybánhegyesi Termálfürdő. Pénteken és vasárnap délben, szombaton 10 órakor nyitnak és mindhárom nap 21 órakor zárnak. Azaz, ha kevés nap is vannak nyitva, de akkor legalább estig.

A heti háromnapos működés a nyári szezonra is igaz. Sőt, az olyan hosszú hétvégéken sem változtatnak rajta, ami előttünk áll. Megkérdeztük ugyanis a fürdőt, hogy esetleg most augusztus 19-20-án (hétfőn és kedden) nyitva lesznek-e, de nemleges választ kaptunk.

A kis termálfürdő a közelmúltban egy pályázaton is nyert.

Ennek keretében kétmillió forintból a fürdő bútorzatait cserélik ki és gyepszellőztető gépet vásárolnak. Miután az önkormányzatnak sok forrása nincs a termálfürdő fejlesztésére, ezért megragadnak minden hasonló pályázati lehetőséget. A fontosabb fejlesztési terveik közé tartozik a medencetér burkolatának a cseréje.


Címlapfotó: illusztráció

Forrás: termalonline.hu

Népszerűek

Címkék

aktuális (2576) elgondolkodtató (162) érdekességek (1259) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (317)

Translate