-

Gyurcsány Ferenc durván nekiesett Orbán Viktornak! Kőkemény szavai szinte ütnek!2002-ben a kormányra készülő ellenzék Medgyessy Péter vezetésével sokat ígért. Túl sokat. Megnyerte (megnyertük) a választást, de Medgyessy elvesztette a kormányzást. Mert a pénzdagály utáni pénzapály felőrölte a kormány népszerűségét és a kormányzás félidejében a kormányzó szocialisták a reméltnél sokkal rosszabbul szerepeltek az európa parlamenti választásokon. Ez vezetett a kormány bukásához.A következő kormányt én vezettem. Készültünk nagyobb átalakításokra, reformokra, de ahhoz felhatalmazás, választási győzelem kellett. Adót csökkentettünk, nyugdíjat emeltünk. Győztünk. De amit a választási győzelemmel nyertünk a révén, annál többet veszítettünk a pénzügyek, a költségvetés rendbetételének vámján.Fizettünk. Közösen.A 2008-as világgazdasági válság más történet. A bajok okozói nem mi voltunk. De mert sérülékenyek voltunk, nekünk jobban fájt, mint a legtöbbeknek. De cselekedtünk, keményen, tisztességesen. Még akkor is, ha akkor az a lemondásomhoz vezetett.Orbán semmit nem tanult elődjei tévedéseiből. Mi több, fennen hirdette, hogy majd ő meghajlítja a valóságot.Egyebek mellett adott hozzá unortodoxnak nevezett felelőtlen gazdaságpolitikát, fenntarthatatlan és igazságtalan gazdasági beavatkozások sorozatát.Egy darabig ment a szekér. Most elakadt.Mert a valóság nem hajlik.A kérdés valójában csak az, hogy a kormányfő meddig tudja megúszni politikája teljes kudarcával való szembesülést. Most elég lesz-e a pávatánc, vagy eljött az igazság pillanata.Nem kétséges: a végén veszíteni fog. A valóság megmutatja, ki az úr a háznál. És nem Orbán. Iszonyatos lesz az ébredés.Mi megtanultuk a leckét. 2002 leckéjét, 2006 leckéjét, és 2022 más természetű leckéjét.Készülünk.

A félelem áraOrbán kormányfő sokáig okkal tarthatott attól, hogy idén tavasszal elveszíti a választásokat. Félt.Félt a következményektől.Mert ha egy ilyen korrupt, hazug rendszer dől, akkor sokukat maga alá temetne.Orbán ezért ígért fűt és fát a választóknak. Öntötte a pénzt a kampányban, mintha nem lenne holnap. De a holnap eljött. Na meg az igazság pillanata.Magyarország megrogyott.Sürgősen kell a pénz. Bármi áron. A piacon már hatalmas kamattal se lehet eleget kapni. Brüsszelbe kell menni kérni, kuncsorogni. Mert dől a forint, dől a költségvetés, pénzünk romlásának üteme az egekben.Most kapkodva ígér. Bármit csak jöjjön a pénz. Feltartotta a kezét. Feladta a szabadságharcot. Behódolt.Vereséget szenvedett.Szembejött a valóság. És nem a valóság görbült. Hanem a kormányfő. Aki ott térdel most Brüsszel előtt.Hogyan mondta egykoron? “A forintválság megoldása a kormányfő cseréje.”Most tényleg. 

Tönkreteszik az országot.Adót emelnek, gyorsan, sunyin.A választási kampányban azt ígérte a kormányfő, hogy velük könnyebb lesz. Jobb lesz.Győztek, és most mégis összedől minden. Infláció, árfolyam, adó.Kezüket csókolom.Tessék most gyurcsányozni!Gyurcsány emeli az adót.Gyurcsány miatt eszetlenül drága a kenyér.Gyurcsány csinálja a 410 forintos euró árfolyamot.Esetleg egy beszéd jól jönne.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2564) elgondolkodtató (162) érdekességek (1257) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (315)

Translate