-

A szakértől megkongatták a vészharangot, milliók maradhatnak a létfontosságú gyógyszerek nélkülA szakértők megkongatták a vészharangot, a briteknél ugyanis olyan gyógyszerhiány alakult ki, hogy milliók maradnak a létfontosságú gyógyszerek nélkül. Még a fájdalomcsillapító is hiánycikk lehet. De nem lesz gyógyszere a csontritkulással küzdőknek, ahogy a Parkinson-kóros és a demens betegeknek se.

A legtöbb alapanyagot Kínából és Indiából szerzik be a britek, ám az árak az egekbe szöktek, a szállítmányok eljutása pedig szintén akadozik. A gyógyszerészkamara számít arra, hogy a betegek inkább nem veszik meg a gyógyszereiket, vagy pedig a háziorvosoknak igyekezni kell más gyógyszerekkel helyettesíteni a beváltakat. De félő, hogy sokan az illegális szerekhez nyúlnak, vagy megpróbálnak interneten gyógyszert vásárolni, aminek tragikus vége lehet.

Az év elején az Egyesült Királyságban a nők nem kaptak megfelelő mennyiségű hormonpótló terápiát ( HRT ) a menopauza tüneteinek kezelésére. Sokan még mindig küszködnek, és a múlt héten az Egyesült Királyság gyógyszertárai felhatalmazást kaptak bizonyos hormonpótló terápia vény nélkül történő kiosztására.

A Pharmaceutical Services Negotiating Committee (PSNC), amely Anglia mind a 11 200 gyógyszertárát képviseli, azt mondta, hogy „egyre jobban aggódik” a „kritikus” gyógyszerellátási kérdés miatt - írta a The Sun.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2294) elgondolkodtató (154) érdekességek (1243) fejtörő (74) megható (281) megrázó (68) recept (462) viccek (179)

Translate