-

Elképesztő: pénzért vehetnek búcsút elhunyt szeretteiktől a hozzátartozók a győri kórházban – Fizetni kell, ha látni akarják elhunyt szerettüketElképesztő: pénzért vehetnek búcsút elhunyt szeretteiktől a hozzátartozók a győri kórházban – Fizetni kell, ha látni akarják elhunyt szerettüket.

Az úgytudjuk.hu cikke szerint dr. Jávor László főigazgató elismerte, hogy van ilyen díjfizetési kötelezettség, de az nem újdonság: két éve vezették be. Ugyanis nem közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatás a halott hozzátartozó megtekintésének megszervezése. A boncmestereknek is pluszmunka az ilyesmi, mert időpontot kell egyeztetni, ki kell venni a hűtőből az elhunytat, a kegyeleti szempontokra figyelemmel kell előkészíteni a testet, be kell rendezni a bemutatóhelyiséget, és költségekkel járnak az elhunyt megtekintését követő intézkedések is. A pénzt a kórház számlájára kell utalni.

Jelenleg a halottmegtekintés kórházi eseteire nincs központi szabályozás, és a főigazgató szerint a téma nem az orvosetikai kérdések témakörébe tartozik. A lap úgy tudja, az Országos Kórházi Főigazgatóságnál nem tartják etikusnak, hogy Győrben pénzt kérnek mindezért a hozzátartozóktól, de lesz egy új, egységes szabályozás ezekre az esetekre.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2294) elgondolkodtató (154) érdekességek (1243) fejtörő (74) megható (281) megrázó (68) recept (462) viccek (179)

Translate