-

VÁLTOZTAK A SZABÁLYOK! ÉJJEL, ami aludtál MEGVÁLTOZOTT A TÖRVÉNY! ÍGY VÁLTOZIK MEG OKTÓBER 1-TŐL!
20 fok elég az iskolákban télen a kormány szerint,a gimnáziumokban viszont 18 fok a határ. Mint arról beszámoltunk, a múlt szombati kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette: még ugyan tárgyal erről a kormány, de úgy tűnik, hogy az általános iskolákat 20 fokra lehet majd felfűteni, a középiskolákat pedig 18 fokra.

A Telex a hétfői Magyar Közlöny alapján azt írja, ezt a kormány el is fogadta.

„2022. október 1-jétől a fűtéssel biztosított léghőmérséklet a 18 Celsius-fokot nem haladhatja meg az állami intézmények helyiségeiben és tereiben. A szabályozás alól kivételt képeznek az egészségügyi-, a bentlakásos ellátást nyújtó szociális és a gyermekvédelmi intézmények, valamint a  bölcsődei ellátást nyújtó intézmények” – írja az MTI a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye alapján. 

A köznevelési és a szakképző intézményekben legalább 18 Celsius-fokot kell elérnie a léghőmérsékletnek, azokban a köznevelési intézményekben pedig, ahol 14. év alattiak gondozása, oktatása zajlik, ott legalább 20 Celsius fokot kell biztosítani

 – áll a közleményben.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2564) elgondolkodtató (162) érdekességek (1257) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (315)

Translate