-

Igazságos ez? Az indokoltnál is több pénz érkezik a nyugdíjasokhoz, ekkora összegről van szóMegjelent a nyugdíjemelésről szóló, novembertől hatályba lépő kormányrendelet a Magyar Közlöny hasábjaiban, és az is kiderült, hogy az indokoltnál magasabb, 4,5 százalékos emelésről van szó. Orbán Viktor „becsületbeli ügye” januártól visszamenőlegesen jár majd, jövő hónaptól érkezik a nyugdíjprémium is, aminek a szorzószáma idén 0,5 lesz.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, a miniszterelnök az idősek világnapján bejelentette, hogy 2022-ben másodszor is fizet inflációs nyugdíj-kiegészítést, és belengette az érkező nyugdíjprémiumot is. A Magyar Közlönyben megjelent rendeletek alapján több lesz az érkező pénz, mint amire számítani lehetett.

Az idén már másodszor kifizetendő inflációs nyugdíj-kiegészítést már november 10-15. között utalják majd. A közlöny szerint 4,5 százalékos emelésről van szó, ami visszamenőlegesen, januártól jár.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2576) elgondolkodtató (162) érdekességek (1259) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (317)

Translate