-

Egy 30 másodperces trükk, ami tisztán tartja a fürdőszobát
Csak egy dolog jobb, mint a makulátlan fürdőszoba: a makulátlan fürdőszoba, amelyet kis költséggel és minimális erőfeszítéssel takarítottak ki. És mi tudjuk, hogyan lehet ezt valósággá változtatni – a közismert ammónia és hidrogén-peroxid kombinációjával, amelyet a legközelebbi gyógyszertárban vásárolhatsz meg.


A hidrogén-peroxid egy varázslatos mikrobaellenes szer.


A hidrogén-peroxid közismerten jó a vágások és sebek kezelésére, és valójában nagyszerű segítő lehet a ház körül is. Gomba- és mikrobaellenes tulajdonságai révén elpusztítja a baktériumokat, a penészt és a rossz szagokat. Használható edények, szőnyegek és csempe tisztítására; otthoni textíliák és ágyneműk fehérítésére; valamint a vízkő- és sárga foltok eltávolítására a mosdóból, a fürdőkádból és a WC-ből.


Az ammónia oldja a zsír- és olajfoltokat.


A háztartási ammónia közismerten erős tisztítószer, mivel megszabadul a zsírtól és az olajtól a sejtfehérjék lebontásával. Számos kád-, padló- és ablaktisztító tartalmazza aktív hatóanyagként. De noha nagyon hatékony tisztítószer, mérgező és nagyon veszélyes, ha szembe vagy bőrre kerül, vagy belélegzzük. Ezért soha nem szabad az ammóniát más vegyszerekkel kombinálni, mivel ez nagyon káros lehet.


Olcsóbb és biztonságosabb, mint a boltokban vásárolt háztartási vegyszerek.


A háztartási vegyszerek nem olcsók, különösen a nagy családokban, mivel ezek nagyon gyorsan elfogynak. Tehát, ha nem akarsz túl sokat fizetni vagy összetett anyagokat tartalmazó termékeket használni (különösen, ha a háztartásban allergiások vannak), készíts saját tisztítószert! Kevésbé költséges és ártalmatlan, ha a megfelelő arányokat és a biztonsági óvintézkedéseket követed.


Hozzávalók:


– 100 ml ammónia (10%)

– 100 ml hidrogén-peroxid (3%)


Módszer:


– Fogj egy szórófejes műanyag palackot vagy üvegedényt, öblítsd ki folyó víz alatt, és töröld szárazra papírtörlővel vagy törülközővel.

– Mielőtt beleöntöd az ammóniát a palackba, vegyél fel gumikesztyűt, maszkot és lehetőleg védőszemüveget.

– Adjunk hidrogén-peroxidot az ammóniához vékony sugárban.

– Keverjük össze az üveg finom és óvatos rázásával.

– Permetezd a keveréket a rozsdára (vagy fújd rá egy tiszta, száraz ruhára, és tedd rá a rozsdára), és hagyd ebben az állapotban 10-15 percig.

– Alaposan mosd le folyó vízzel.


A megfelelő szellőztetés és a maszk kötelező.


Az ammónia mérgező lehet, ezért otthon történő használatakor ki kell nyitni az összes ablakot, maszkot és gumikesztyűt kell felvenni, gyorsan felvinni a keveréket a kádra, mosogatóra vagy WC-re, és el kell hagyni a helyiséget (menj be egy másik szobába, vagy ki az erkélyre, udvarra), és tartsd távol a családtagokat és háziállatokat is a fürdőszobától.

Miután a keveréket alaposan lemostad, jól szellőztesd ki a házat.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2184) elgondolkodtató (142) érdekességek (1231) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (449) viccek (141)

Translate