-

Nem olyan jó ötlet 40 fokon mosni, mint azt a legtöbben gondolnák. EZÉRT:Bár némi villanyáramot megspórolunk vele (korántsem annyit, mint sokan hiszik), de a szakértők szerint a 40 fokon történő mosásnak gyakorlatilag semmi értelme sincs.

Vegyük hát sorra a szempontokat. Miért is mosunk? A válasz evidens: egyrészt a koszt szeretnénk eltávolítani, hogy a ruhák tisztának nézzenek ki, másrészt a baktériumokat és más mikroorganizmusokat, hogy a ruhák ténylegesen tiszták is legyenek (ez tehát egyfajta fertőtlenítés is egyben). a harmadik szempont, hogy jó illatuk legyen.

A legújabb kutatások szerint a ruháinkban akár egymillió baktérium is tanyázhat (és ezeken felül persze vírusok is), akkor is, ha a ruha első ránézésre tiszta. Ezek között vannak veszélyesebb fajták is, mint pl. a Staphylococcus aureus.

A 40 fokon történő mosás a baktériumok és más mikroorganizmusok számára gyakorlatilag egy gyógyfürdővel ér fel, mindössze pár százalékukkal végez. A lényegi különbség 60 foknál jelentkezik, a 60 fokos mosás a legtöbb kórokozótól segít megszabadulni!

Népszerűek

Címkék

aktuális (2564) elgondolkodtató (162) érdekességek (1257) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (315)

Translate