-

Szomszédom fekete borsot hintett a mosógépébe! Megkérdeztem az okát, azóta én is ezt csinálom
Amikor megvesszük a világos ruhákat, gyönyörködhetünk az üde, vidám színeikben. Sajnos azonban előfordul, hogy nem is a használat, hanem már egyetlen mosás tönkreteszi az örömünket.


Más, a színüket eresztő ruhák, vagy a mosógépben maradt, nem látható szennyeződések bűne? Bármelyik lehet, de mindkettő ellen ajánlunk most megoldást. Az összes megoldás természetes, a háztartásban megtalálható, viszonylag olcsó összetevők használatát igényli (és nem mellékes az sem, hogy alkalmazásuk is egyszerű):


Fehér, rászáradt foltok ellen, a sötét ruhákon


Egyetlen teáskanál fekete borsot adjunk a mosószerhez. Hatékonyabb, ha olyan programon alkalmazzuk, amely hideg vízzel kezd. A bors hatásának köszönhetően a mosószer nem szárad rá a ruhára, nem hagy rajta foltot.


Öblítő természetes helyettesítésére


Az ecet segít a ruhák hatékonyabb megtisztításában és azokat puhábbá, bársonyossá varázsolja. Az ecet jellegzetes szaga nem fog érződni a ruhákon, ha nem viszed túlzásba a mennyiséget (egy csésze ecet hozzáadást ajánlom).


Sötét ruhák színének felfrissítésére


A megoldás: Fekete tea vagy kávé! Igen, jól olvasod, két csészével adj a mosáshoz, és segít felfrissíteni a sötét ruhák színét! Értelemszerűen vegyes színű vagy világos ruhákhoz ne alkalmazd!


Sötét ruhák ne maradjanak foltosak


Pár kanálnyi közönséges konyhasónak a mosáshoz adásával megelőzhetjük, hogy a sötét ruhák foltosak legyen a mosást követően, ráadásul még azok színét is élénkíti (mint a reklámban 🙂


A régi ruhák színének felfrissítésére


Szeretnél új életet lehelni régi kedvenceidbe? Adj egy kis citromlevet a mosáshoz, az sokat segít!

Népszerűek

Címkék

aktuális (2433) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate