-

Győrfi Pálnak elege lett, elmondta az igazat arról mi történt Gálvölgyinél: “Az életmentésben mindenki egyenlő! Egy balesetnél…”
Szerencsére végre jó hírek érkeztek Gálvölgyi János állapotáról. Lányai közölték: túl van az életveszélyen.

A Kossuth-díjas színművész két lánya, Eszter és Dorka egy videóüzenetet küldtek, melyben elmondták, édesapjukra hetekig tartó felépülés vár.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője most egy újabb közleményt adott ki az esettel kapcsolatban.

Az életmentésben mindenki egyenlő – szögezte le Győrfi a Magyar Távirati Irodához eljuttatott közleményben.

Győrfi Pál azt írta, az elmúlt napokban fokozott figyelem irányult az Országos Mentőszolgálat működésére, egy országosan ismert művész súlyos rosszullétével összefüggő mentésirányítási hiba kapcsán felmerült a betegek ellátási sorrendjének kérdése is.

A szóvivő korábban a sajtóban nyilatkozva jelezte, hogy vizsgálat indult a Gálvölgyi János színművész rosszulléte utáni riasztás fogadása ügyében.

Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy ahogy egy balesetnél sem a sérültek társadalmi helyzete, vagy ismertsége, hanem az állapotuk súlyossága határozza meg az ellátás sorrendjét, úgy a segélyhívások fogadása utáni intézkedéseknél is kizárólag a beteg állapota, az ellátás sürgőssége alapján történik a mentőegységek riasztása” – fogalmazott Győrfi Pál.

Kitért arra is, hogy a mentési dokumentációban szereplő “VIP” adat kizárólag a feladat elvégzése után szükséges dokumentációs, jelentési kötelezettséget szolgálja.

Hiszen az Országos Mentőszolgálat mint közfeladatot ellátó egészségügyi intézmény a munkájáról, feladatellátásáról meghatározott szempontok alapján rendszeres és eseti jelentéseket tesz az illetékes szervek felé.

Amennyiben a betegellátást követő adminisztráció során a beteg jelzi, hogy a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi törvényben meghatározott közszolgálati alapnyilvántartás részét képező “EÜ VIP kártyával” rendelkezik, “azt az adatlapon jelöljük, a jelentésben szerepeltetjük” – írta közleményében Győrfi Pál.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2564) elgondolkodtató (162) érdekességek (1257) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (315)

Translate