-

Tegnap délután egy idősebb hölgy próbált előttem bankkártyával fizetni a Tescoban! Ami ez után történt, attól még most is könnyezek, erre nincsenek szavak
Még most a szívem szakad meg, ha eszembe jut a hölgy könnyes szeme a tegnapi incidens miatt…Egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne osszam ezt meg veletek, mert ismét azonosulnom kellett azzal a helyzettel, ami a mai Magyarországon van. Szégyen és gyalázat!

Szokásos délutáni bevásárlásomra mentem a ceglédi Tescoba, amikor is a kasszánál egy idősebb hölgy próbált a bankkártyájával fizetni. Előtte egy doboz tej, fél kg szeletelt kenyér és 2 db Balaton szelet volt. Azonban a kártyáját folyamatosan elutasította a terminál, mivel nem volt rajta fedezet.

Végül a hölgy nem tudta kifizetni a körülbelül 1000 Ft értékű számlát, ezért távozott. (Látnotok kellett volna azt a szégyenteljes arckifejezést…azt hittem ott helyben megszakad a szívem.)

Mondtam a pénztáros hölgynek, hogy számolja hozzám ezt a pér dolgot és gyorsan a hölgy után rohantam a kis csomaggal és mondtam neki, hogy ” Elnézést, nem szeretném megsérteni, de nagyon boldoggá tenne, ha elfogadná!”

Először nem akarta, de megnyugtattam, hogy bárki kerülhet átmeneti anyagi zavarba, nincs ebben semmi szégyellni való. Tudom milyen rossz érzés azt mondani egy gyermeknek hogy nincs. Végül kedvesen megköszönte és azt mondta – Ez lesz a gyerekeknek a vacsora!

Azt is elárulta, hogy két munkahelye is van, de még így is nagyon nehezen jön ki a hónap végén, mert egyedül neveli két gyermekét! A decemberi fizetése csak 10-e körül érkezik, addig még ki kell húzni a valahogy, Láttam rajta, hogy egy csupaszív, dolgos, jóhiszemű emberről van szó…de nagyon úgy érzem, hogy pont ezért átverés áldozata lett…

Népszerűek

Címkék

aktuális (2564) elgondolkodtató (162) érdekességek (1257) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (315)

Translate