Gyász: meghalt a világ legidősebb férfijaKevéssel a korábbi Guinness-rekorder halála után, 112 évesen meghalt a világ legidősebb férfija, az angol Bob Weighton.


Az angliai Altonban található otthonában, ahol a mai napig egyedül élt, békésen hunyta le a szemét rákos megbetegedéssel küzdő Bob – idézi a család közleményét a LADbible nyomán a borsonline.hu.

– Bob egy rendkívüli ember volt a család számára, és nem csak az elképesztő életkora miatt. Példakép volt mindannyiunknak. Örülünk, hogy Bob volt a mi szellemes, kedves apukánk, nagypapánk, dédnagyapánk. Nagyon fog hiányozni.”


A férfi nem először élt át világjárványt. Tízéves volt 1918-ban, amikor körülbelül 500 millióan kapták el s spanyolnáthát, amibe nagyjából 50 millióan haltak bele. Az idős férfi azt mondta, nem sok mindenre emlékszik abból az időszakból, a betegségről ő is csak később, a könyvekben olvasott.

Eltávozásával a 111 éves és 202 napos román Dumitru Comănescu lett a világ legidősebb férfija. Weightont az év elején jegyezték be a Guinness Rekordok Könyvébe, miután a nála pár hónappal idősebb japán csúcstartó, Chitetsu Watanabe elhunyt.
Share:

Népszerűek

Címkék

aktuális (748) érdekességek (896) fejtörő (54) megható (238) megrázó (59) recept (370) viccek (120)