-

8 dolog, ami megváltozik a szervezetedben, ha minden nap mézet fogyasztasz!

A méz a természet aranya, illesszük be hétköznapjainkba, használjuk külsőleg és belsőleg is. Ha rendszeresen fogyasztjuk, messzire elkerülnek a betegségek, sokkal szebb lesz tőle a bőrünk, és hangulatunkat is pozitívan befolyásolja.

Szebbé varázsolja a bőrt

Igen erős antioxidáns, segít megszabadulni a méreganyagoktól, amelyek elzárják a pórusokat, és ennek következtében kialakulnak a pattanások. Külsőleg és belsőleg is érdemes egyidejűleg alkalmazni, ugyanis így sokkal hatásosabb.

Fogyasztó hatása van

Segít megszabadulni a fölösleges kilóktól, mivel serkenti az emésztést, beindítja a gyomorműködést, és kitisztítja a méreganyagokat a szervezetből.

Szabályozza a koleszterinszintet

A méz nem tartalmaz koleszterint, sőt olyan tápanyagok vannak benne, melyek segítségével szabályozz a koleszterinszintet. Ajánlott minden nap egy teáskanál mézet elfogyasztani.

A vérerek egészségéért

Ha napi rendszerességgel fogyasztunk mézet, nem kell tartanunk az életkorral együttjáró érrendszeri betegségektől.

Serkenti a memóriátKutatások alapján bizonyították, hogy azoknak az embereknek, akik napi rendszerességgel fogyasztanak mézet sokkal élénkebb a memóriájuk még idős korukban is. A méz magas kalciumtartalma miatt könnyen beépül az agyba.

Pihentető alvás

A méz nyugtató hatással rendelkezik, éppen ezért, ha este lefekvés előtt megeszünk egy teáskanál mézet, vagy megiszunk egy csésze langyos mézes tejet, akkor sokkal jobban fogunk tudni aludni.

Serkenti az emésztést

A méz nem csak az emésztést segíti elő, de megszabadít a gyomorban, és a bélrendszerben található baktériumoktól. Ajánlott kisebesedett gyomorfal esetében is fogyasztani, hiszen könnyen regenerálja a fekélyes részt.

Antidepresszáns hatása van

A mézben található glükóz gyorsan felszívódik a véráramon keresztül, és ellazítja a testet, idegrendszert, oldja a feszültséget, csökkenti a depressziós tüneteket.

Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2576) elgondolkodtató (162) érdekességek (1259) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (317)

Translate