Becsomagolta, majd a szemétbe rejtette újszülött kisbabáját egy szörnyeteg apa Pest megyében

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki tizenhat évvel ezelőtt, 2004-ben a hulladékok közé rejtette újszülött csecsemőjét. A baba holttestét később a szeméttelepen találtak meg.


A gyanúsított akkori felesége 2004 szeptemberében a családi házukban egy életképes gyermeket hozott a világra. A férfi ezt követően az újszülöttet becsomagolta, majd az utcára vitte és a lomtalanítási célból kihelyezett hulladékok közé rejtette. A nő szólt a férjének, hogy hívjanak mentőt, de a férfi életveszélyesen megfenyegette őt arra az esetre, ha bárkinek szólna a gyermek születéséről.

(A legfrissebb hírek itt)

Az újszülött holttestét még aznap délelőtt megtalálták, azonban ekkor már egy külterületi szeméttelepen volt a hulladékok között. Az újszülött halála kihűlés, magárahagyottság és ellátatlanság, illetve fulladás miatt következett be.Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére elmondta, a férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, és panasszal élt a gyanúsítás ellen a kihallgatása során.

A bűncselekmény miatt a férfi 10 évtől 15 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető. A bírósági közlés szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén elrejtőzne vagy megszökne. Illetve tartani lehet attól is, hogy a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné az ügyet. A letartóztatás ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett, így az nem végleges, de végrehajtható - olvasható a bíróság közleményében.

Forrás
Share:

Népszerűek

Címkék

aktuális (741) érdekességek (886) fejtörő (52) megható (231) megrázó (59) recept (369) viccek (120)