Így bocsátotta útjára Benedek Tibort az édesapja

A vízilabda-legenda csütörtökön, hosszan tartó, súlyos betegséget követően hunyt el. Küzdelméről Kossuth-díjas színművész édesapja is tudott, láthatta, ahogyan életerős gyermeke, akit évtizedeken át óvott, hogyan szenved, harcol a kórral. Hogy mit élt át ezekben a hónapokban, azt csak ő tudja. 

Az édesapa a vízilabdához nem értett, mégis volt egy mondata, amellyel meghatározta fia későbbi elképesztően sikeres karrierjét.

„Tizenhét éves voltam, és három klubba is hívtak: az Újpestbe, a Vasasba és a Spartacusba. El kellett döntenem, melyiket választom. Szakmailag és az én stílusomnak leginkább az Újpest felelt volna meg, de ott már volt két másik játékos a posztomon. Apukám erre azt mondta: ha a legjobb akarsz lenni, mindegy, hány ellenfeled van” – mesélte Benedek Tibor korábban az Éva Magazinnak.

Bár a színházat ő is imádta, sosem volt számára kérdés, hogy a sportot választja.

– Gyerekkoromban mindenki megkérdezte, színész akarok-e lenni apukám meg a nagyapám miatt. Volt bennem egyfajta tiltakozás: „Hát nem látjátok, hogy én vízilabdázó akarok lenni? Éjjel-nappal az uszodában vagyok” – mondta az Echo TV Arckép című műsorában.A medencében mindent megnyert, amiről csak vízilabdázó álmodhat. Benedek Miklós fia sikerei kapcsán többször is beszélt már, és azt szokta mondani: „Benedek Tibor fiából Benedek Tibor apja lettem”.

Bár a színészet nem vonzotta a gyermekét, kétség sem férhet ahhoz, hogy a világklasszis sportoló csodálta édesapját, amit gyakran emlegetett is.

„Ő mindennap, attól a pillanattól kezdve, hogy felkel, egészen addig, amíg újból álomra nem hajtja a fejét, ízig-vérig színész, semmi más! Ebben él már több mint 40 éve. Erre én képtelen lennék. Olyan eltökéltséggel él hivatásának, amit én biztos, hogy nem fogok sohasem utolérni” – idézi Benedeket a Sport 2014 című könyvben Török László.

Forrás
Share:

Népszerűek

Címkék

aktuális (741) érdekességek (886) fejtörő (52) megható (231) megrázó (59) recept (369) viccek (120)