Gáspár Beát is megbüntették, nem hitt a szemének mikor meglátta a az összeget

Bátonyterenye — Lezárult a nyomozás és már döntés is született a Gáspár család tavaly novemberi autóbalesetének ügyében. Győző (46) és Bea (45) nagyon meglepődött, amikor kézhez kapták a határozatot, s már biztos, hogy nem hagyják magukat! A hatóságok ugyanis Beát is megbüntették.

– Azt hittem, rosszul leszek, amikor megláttam, hogy még nekem kell fizetnem – kezdte lapunknak Bea. – Engem büntettek meg és kapok figyelmeztetést, és még nekem kell 65 651 forintot fizetnem! Engem, aki semmi rosszat nem csinált, sőt annak köszönhetően nem lett nagyobb baj, hogy észnél voltam és gyorsan reagáltam – fakadt ki Gáspár Bea.

Tavaly novemberben Bea, Győző és Virág (17) este fél tízkor hazafele tartott a 21-es főúton, amikor egy másik autós az egyirányú úton szemben hajtott velük. A balesetet nem tudták elkerülni, a másik sofőr súlyosan megsérült, Győzőék könnyebb sérülésekkel megúszták az ütközést, ám luxusautójuk totálkáros lett. A nyomozás során arra jutottak, hogy a másik autó sofőrje figyelmetlen volt, ezért hajtott fel az út rossz oldalára.

– Bár ott van feketén-fehéren a határozatban, hogy én mindent jól csináltam, és a jó reakciómnak köszönhető, hogy időben tudtam fékezni meg lehúzódni, mégis arra jutott a nyomozó hatóság, hogy én is hibáztam – folytatta Bea.

(Ez is érdekelheti: Ez igen! Mercedest kapott Gáspár Evelin a születésnapjára – De vajon kitől? – fotó)

A határozatban szerepel, hogy Bea túllépte az adott útszakaszra megengedett legnagyobb sebességet, igaz, az nincs ok-okozati összefüggésben a balesettel, amely akkor is bekövetkezett volna, ha betartja az előírt sebességkorlátot.– 90 km/órával lehet ott menni, Bea azt hitte, 110-zel. Nem tudom pontosan, mennyivel mentünk, de ott van a papíron, hogy 6-11%-kal léptük túl. Ez lenne a gyorshajtás? Még minket büntetnek meg szabálysértés miatt, meg kapunk figyelmeztetést, meg még fizessük mi a szakértő pénzét is? – értetlenkedett Győző, aki elmondta, nem fizetik be a büntetést.

A másik sofőr is megkapta büntetését: 90 ezer forintos bírságra ítélték, valamint egy évre eltiltották a járművezetéstől.

A házaspár ügyvédje azt is elárulta, mit tesznek majd.

– Kifogással élünk az ügyben, mert álláspontunk szerint a szakértői vélemény nem pontos. Cáfoljuk a másik sofőr vallomását is, mert azt nem támasztja alá a szakértői vélemény. Valamint azt is vitatjuk, hogy azon a szakaszon mekkora a megengedett sebesség – mondta dr. Erdei Zoltán, a Gáspár család ügyvédje.

Forrás
Share:

Népszerűek

Címkék

aktuális (746) érdekességek (895) fejtörő (54) megható (238) megrázó (59) recept (370) viccek (120)